Četvrtak, 28 ožujka, 2024
Hodočašća

Hodočašća župa sv. Nikola Barban, sv. Matej Cere i sv. Ivan Sutivanac u Rim

Veljača je za župljane župa sv. Nikole u Barbanu, sv. Mateja u Ceru  i sv. Ivana u Sutivancu bio mjesec hodočašća, zahvaljujući angažmanu i organizatorskim talentima njihovog župnika vlč. dr. sc. Bernarda Jurjevića. 

Hodočašće u Rim

Od 16.do 23. veljače 2023. hodočasnici župa sv.Nikola Barban, sv.Matej Cere i sv,Ivan Sutivanac pohodili su Vječni Grad. Uz duhovno vodstvo vlč. dr. sc. Bernarda Jurjevića i stručno vodstvo voditeljice Veronike Konda redvonice Fokularinskog pokreta uz umjetničku dimenziju grada Rima predočen nam je duh prvih apostola, mučenika i plejade svetaca koji su obilježili povijest Svetog Grada. Kruno trodnevnog hodočašća bio je Angelus na Trgu sv.Petra gdje nas je sv. Otac Papa Franjo pozdravio. Ispunjeni blagoslovom i milostima vratili smo se puni prelijepih dojmova. 

Hodočašće u Varaždin

Župljani župa sv.Nikola Barban, sv. Matej Cere i sv.Ivan Sutivanac 11. 02. 2023. bili su na hodočašću Varaždinskoj biskupiji. Posjetili su sakralne objekte grada Varaždina. U crkvi sv. Ivan Krstitelja slavili smo euharistijsko slavlje. Domnaćini su nas upoznali sa životom franjevačke zajednice u Varađždinu te sa životom pok. profesora bibličara Bonaventure Dude koji je zadnje dane svog života proživio u tom samostanu. Obišli smo i samostane drugih redovničkih zajednica u gradu Varaždinu kao i katedralnu crkvu Uznesenja BDM. Zajedničko druženej nastavljeno je na večeri u “Kleti Bunčić” u Dugom Selu.

Najave