Centar za nerođeni život "Betlehem" je nevladina i neprofitabilna udruge građana kojoj je ideja vodilja promicanje dostojanstva i zaštita ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Ordinarij Porečko-pulski, preuzvišeni biskup mons. Ivan Milovan dekretom je 15. rujna 2004. osnovao CENTAR ZA NEROĐENI ŽIVOT u našoj Biskupiji. Za prvoga je voditelja postavio tadašnjeg župnog vikara župe Sv. Petra i Pavla u Sv. Petru u Šumi, p. Marka Glogovića. Ipak, sve do 2011., ovaj Centar nije bio uveden kao nevladina i građanska udruga, već samo kao institucija u sklopu biskupijskog pastorala. Nakon odlaska iz župe Sv. Petra i Pavla, p. Marko nastavlja širiti ideju, te u Karlovcu 2006. pokreće udrugu istoga naziva, uz dodatak „BETLEHEM". Dakle, sve što je kasnije potvrđeno kao „pavlinski apostolat za život" počelo je u Sv. Petru u Šumi. Danas, uz ovaj Centar, udruga „Betlehem" ima svoja samostalna sjedišta u Karlovcu i u Zagrebu. Mons. Milovan je 12. prosinca 2004. blagoslovio i kapelicu Marije Majke života, u sklopu crkve u Sv. Petru u Šumi. U udruzi „Betlehem" svaka je podružnica samostalna, uz svoje vlastito vodstvo ali zajedničke ciljeve.

Rad udruge je specifičan, na različite se načine pokušava spasiti nerođenu djecu od pobačaja i to kroz rad savjetovališta, zbrinjavanje trudnica, molitvene zajednice, karitativne akcije za majke trudnice i djecu, tiskanjem brošura i knjižica.

Na poticaj Centra „Betlehem" otvorena je kapelica posvećena Mariji, Majci života. Svakog  petka nakon večernje svete mise u kapelici se održava molitveno bdijenje za nerođene.

Centar trenutno brine za tridesetak trudnica/samohranih majki , te djecu spašenu od pobačaja, koji najčešće dolaze iz siromašnih sredina. Centar im pomaže prikupljajući hranu, pelenu, higijenske potrepštine i drugo. Oni koji žele dati svoj prilog mogu to učiniti uplatom na broj žiro-računa: 2484008-1104754353 , Reiffeisen Banka.

Kontakt:

PAVLINSKI SAMOSTAN / CENTAR ZA NEROĐENI ŽIVOT

Sv. Petar u Šumi

HR-52404, Sv. Petar u Šumi 1

Tel: +385(0)52/686-201 ili +385(0)52/617-773

Fax: +385(0)52/617-774

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

http://www.pavlini-svpetar.hr

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.