Franjevačka mladež, skraćeno FRAMA, je udruga mladih koja se u Hrvatskoj pojavila krajem 1992. godine s ciljem da u okviru Franjevačkog svjetovnog reda izgrađuje svoju duhovnost u novim društvenim okolnostima i ostvaruje ju angažirajući se na područjima života koja odgovaraju njenom mladenačkom statusu. 

Frama u Porečkoj i pulskoj:

Frama Sv. Antun Pula

Varaždinska 2

52100 Pula

Osnovana: 1999.

Predsjednik: Matko Čulinović, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Potpredsjednik: Matija Agatić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Duhovni asistent: fra Tomislav Hrstić

 

 

Susreti: petkom, 20:30 (u prostorijama crkve Sv. Antuna, u Puli, kod Arene)

Link: http://www.cyxsibo.com/frama/

Franjevačka mladež, skraćeno FRAMA, je udruga mladih koja se u Hrvatskoj pojavila krajem 1992. godine s ciljem da u okviru Franjevačkog svjetovnog reda izgrađuje svoju duhovnost u novim društvenim okolnostima i ostvaruje ju angažirajući se na područjima života koja odgovaraju njenom mladenačkom statusu. Ona kao dio Crkve želi djelovati u suvremenom svijetu. Nadahnjujući se životom i idealima sv. Franje Asiškog želi u ovome vremenu biti znak mladima današnjice, svjedočanstvo u svijetu i Crkvi danas, ističući ponovno vrijednosti bratstva, mira i ljubavi, življenih u crkvenoj zajednici s cijelom franjevačkom obitelji.

Osnovni cilj Franjevačke mladeži jest približiti mladima Crkvu na način na koji ona istinski i egzistira, kao živu zajednicu u čijoj dinamici i oni mogu pronaći svoje mjesto, zajednicu koja će im omogućiti da od nje primaju, ali da se u njoj i daju i na taj način pozitivno usmjere svoju energiju i entuzijazam, kojih u mladosti imaju u izobilju, postajući tako istovremeno i istinski svjedoci žive Crkve.

FRAMA želi pomoći mladima da po primjeru sv. Franje Asiškoga traže svoj put prema istini. U mnogobrojnim bratstvima mladi se diljem Hrvatske svakoga tjedna susreću i suočavaju sa svojim životnim problemima, dok u isto vrijeme u vlastitim iskustvima zajedno rastu kao bratstvo.

Frama stalno ide na susrete kao što su susreti mladih, područni susreti Primorsko-istarskog bratstva Frame, obećanja braće iz Rijeke.

Frama Pula aktivno djeluje već šestu godinu i trenutno broji 20-ak stalnih članova i 10-ak simpatizera. U našoj je Biskupiji Frama nekada djelovala i pri župi Sv.Ivan Krstitelj u Medulinskoj ulici u Puli, no trenutno je Frama Sv. Antun jedina Frama Porečko-pulske biskupije.

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.