Aktualno

Prvi pohod biksupa Štironje pulskoj kat…

Prvi pohod biksupa Štironje pulskoj katedrali U nedjelju, 19. ožujka 2023. u prigodi tradicionalnog biskupijskog korizmenog hodočašća u pulsku...

Završni zahvalni govor mons. Ivana Šti…

Završni zahvalni govor mons. Ivana Štironje na svečanosti uvođenja u službu, 18. 3. 2023. Ja ne znam kako ste...

Obavijest o poteškoćama na web stranic…

Zbog skorog prelaska na novu konfiguraciju web stranice, privremeno se sadržaji članaka ovdje pojavljuju niže ispod Najava. Zahvaljujemo...

Video zapis prijenosa svečanosti ustoli…

Video zapis prijenosa svečanosti ustoličenja mons. Ivana Štironje

Prva homilija novog biskupa

Prva homilija novog biskupa Homilija mons. Ivana Štironje prigodom svečanosti Uvođenja u službu porečkog i pulskog biskupa, u Poreču...

Poreč: Uvođenje u službu mons. Ivana …

Poreč: Uvođenje u službu mons. Ivana Štironje „Nastojat ću i obećavam da ću biti pastir, otac, brat i prijatelj...

Zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović i župnik pulske Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije don Rikardo Lekaj u četvrtak, 1. srpnja 2021. godine na konferenciji za medije najavili su predstojeće obilježavanje svetog Tome, zaštitnika Pule koje će se održati 3. srpnja.

„Sretni smo da u vrijeme pandemije možemo skromno i prikladno proslaviti spomendan sv. Tome, zaštitnika našega Grada i Pulske biskupije kojeg slavimo 3. srpnja te tako nastaviti tradiciju. Građani će moći  prisustvovati misi, a zatim i koncertu na Trgu Forum. Time šaljemo poruku da svaki građanin ima pravo na nešto za sebe, duhovno ili svjetovno, u ovom gradu po mjeri i u službi građana. Epidemiološke prilike kod nas su povoljne, nadam se da će tako i ostati te ćemo, uz uvažavanje svih epidemioloških propisa, imati jedan lijepi događaj u našoj Puli“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Govoreći o duhovnom dijelu obilježavanja, don Rikardo Lekaj, župnik Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije rekao je kako je u srijedu, 30. lipnja započela duhovna priprema i proslava sv. Tome apostola. Najavio je da će se u petak, 2. srpnja, tradicionalno uoči blagdana sv. Tome u 18.30 održati prva večernja, svečana, pjevana molitva,  a nakon toga, 3. srpnja slijedi svečana misa.

„Kako smo već čuli, 3. srpnja slavimo sv. Tomu apostola te će u 8 sati biti misa u Katedrali za one koji ne mogu sudjelovati na svečanoj večernjoj svetoj misi koja će biti u 19 sati. Svečanu svetu misu predvodit će nadbiskup mons. Dražen Kutleša, apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije u prisutnosti biskupa u miru mons. Ivana Milovana i u zajedništvu sa svećenicima Porečke i Pulske biskupije“, najavio je don Lekaj.

Svečani program nastavlja se na Forumu s početkom u 20,15 sati nastupom klape HRM Sv. Juraj koja će izvoditi duhovni glazbeni program.

„Također na Trgu Forum, slijedi zabavni dio u kojem će nastupiti grupa Sergio Rekreativo i Tedi Grubica, a izvodit će pjesme Olivera Dragojevića, inače počasnog građanina Pule. Bit će to ugodna glazbena večer ispunjena izvedbama vrhunskih glazbenih izvođača te vjerujemo da ćemo dostojanstveno i sukladno trenutku obilježiti ovaj važan gradski blagdan“, kazala je ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović, kojoj je i ove godine povjerena organizacija proslave sv. Tome. Koncert će biti organiziran sukladno epidemiološkim mjerama Stožera, prenosi službena internetska stranica Grada Pule, pula.hr.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.