Porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan gostovao je o svetkovini Uskrsa, 12. travnja, u programu porečke radio postaje Radio Centar. Emisiju uređuje i vodi Toni Brajković, kojemu zahvaljujemo na ustupljenoj snimci.

Biskupovu poruku i čestitku poslušajte ovdje:

https://www.mixcloud.com/PorečkaiPulskabiskupija/biskup-ivan-milovan-na-uskrs-u-programu-porečkog-radio-centra-12-4-2020/

Mons. Milovan je zaželio  da nam i ove godine Uskrs bude blagdan ohrabrenja i nade,  dan optimizma, radosti i mira. Osvrnuo na posebnosti novonastalih okolnosti u kojima ove godine proživljavamo Uskrsne blagdane. Kad u Evanđelju čitamo o ukazanjima Uskrslog Isusa kod učenika nalazimo na više straha i nesigurnosti nego radosti, ove godine nam je blisko i lako razumljivo to stanje duha Isusovih učenika. (…) Kriza koju svijet proživljava ponovno nam otkriva neke temeljne, a često zaboravljene vrijednosti, zajedništvo, kako obiteljskoga tako i preko novih medija, mnogi nepoznati ljudi putem ekrana postali su nam bliski, s njima sad dijelimo molitvu i međusobno se hrabrimo i olakšavamo si samoću i udaljenost. Otvaraju se i vrata susjedstva za međusobnu pomoć. Vidimo i kako nesebičan rad i žrtve vraćaju vjeru u dobro. Dok promatramo svoje životne kušnje tješi nas vjera u Uskrsnuće Isusovo i zahvalni smo mu i ove godine  za njegovu uskrsnu blizinu, istaknuo je između ostalog mons. Milovan.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.