Subota, 20 travnja, 2024
Novosti

Humanitarni koncert “Srce na dlanu u Barbanu”

U Barbanu je u petak, 9.7.2021., održan već tradicionalni humanitarni koncert „Srce na dlanu“. Organizator susreta bila je Župa sv. Nikole Barban i vlč. Bernard Jurjević. Pripomogli su Općina Barban, gostionica „Prstenac“ i „Roy bar“ iz Barbana. U realizaciji su najveću pomoć pružili brojni volonteri, mahom članovi Župnog zbora iz Barbana i ostali. Sredstva su se prikupljala za potrebite u Župi i za Odjel dječje onkologije bolnice Kantrida u Rijeci gdje se liječi i puno djece iz Istre.

U programu koncerta koji je trajao od 19 do 24 sata sudjelovali su: DJ Ante Sosa, harmonikaši Leonardo Rojnić i Ivan Licul te NAPA BAND, svi redom mladi i talentirani glazbenici. Sam koncert se održao u crkvenom dvorištu u kojem je bilo moguće kontrolirati ulaz i izlaz te uspješno provođenje epidemioloških mjera.

Organizirana je veoma bogata tombola s preko 1200 različitih doniranih artikala, roba i usluga. Bila je mogućnost da se daju dobrovoljni prilozi u kutije postavljene na nekoliko mjesta na lokaciji održavanja koncerta. Prilog se mogao uplatiti i na žiro račun Župe sv. Nikole Barban. Sav prihod od prodanog pića i hrane također je bio za humanitarnu svrhu.

Glavna misao vodilje humanitarnog koncerta bila je „najljepši i neprocjenjivi poklon koji možemo nekome dati nisu materijalne stvari već mnogo više: naše vrijeme, pažnja, ljubav, prijateljstvo i briga“. Stoga zahvala organizatora ide svim ljudima koji su svojim prisustvom i prilozima simbolično stavili „srce na dlan“ pokazujući empatiju i ljubav za potrebite.

Humanitarni koncert se dogodio u vrijeme koje nije sklono okupljanju. Uz sve teškoće nastale radi specifičnih okolnosti organizatori su se povinovali epidemiološkim mjerama propisanim od strane Županijskog stožera. Broj ljudi prisutnih na koncertu je bio ograničen ali svi koji su došli lijepo su se zabavili.

Najave