Petak, 29 ožujka, 2024
Novosti

Imenovanja i razrješenja u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, 2022. godine

Odlukom apostolskog upravitelja Porečke i Pulske biskupije nadbiskupa Dražena Kutleše došlo do razrješenja i imenovanja svećenika.

Preuzvišeni gospodin mons. Milan Zgrablić, novoimenovani zadarski nadbiskup koadjutor razrješuje se služe župnika Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču.

            Vlč. Mladen Pranjić razrješuje se službe župnika župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima, Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi, a imenuje se župnim upraviteljem Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču.

            Vlč. Janez Barborič razrješuje se službe župnog vikara u župama Rođenja BDM u Labinu Gornjem, Sv. Barbare djevice i mučenice u Raši, Sv. Andrije apostola u Rapcu, Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, Sv. Martina biskupa u Svetom Martinu i Sv. Ivana i Pavla mučenika u Šumberu, a imenuje se župnim upraviteljem župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima, Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi.

            Vlč. o. Gabrijel Škibola razrješuje se službe župnika Župe Sv. Antuna Padovanskoga u Puli.

            Vlč. o. Diego Deklić imenuje se župnikom Župe Sv. Antuna Padovanskoga u Puli.

            Vlč. o. Goran Malenica dolazi u Franjevački samostan Pohođenja BDM u Pazinu i dobiva ovlast propovijedanja i ispovijedanja.

            Vlč. o. Bernardin Juraj Filinić smješten je u Domu za starije sv. Polikarpa u Puli i dobiva ovlast propovijedanja i ispovijedanja.

            Vlč. Aleksandar Branimir Petrović razrješuje se službe župnika župa Sv. Jurja mučenika u Plominu, Sv. Hadrijana mučenika u Kožljaku, službe župnog vikara Župe Sv. Ivana Krstitelja u Sušnjevici i umirovljuje se.

            Vlč. Dragutin Petrović razrješuje se službe župnika Župe Sv. Ivana Krstitelja u Sušnjevici, župnog vikara župa Sv. Jurja mučenika u Plominu, Sv. Hadrijana mučenika u Kožljaku i umirovljuje se.

            Vlč. Mirko Vukšić iz Gornjeg Labina, uz dosadašnje službe imenuje se i upraviteljem župa Sv. Jurja mučenika u Plominu, Sv. Hadrijana mučenika u Kožljaku i Sv. Ivana Krstitelja u Sušnjevici.

            Vlč. Stipe Breko iz Gornjeg Labina, uz dosadašnje službe imenuje se župnim vikarom župa Sv. Jurja mučenika u Plominu, Sv. Hadrijana mučenika u Kožljaku i Sv. Ivana Krstitelja u Sušnjevici.

Vlč. Jurica Vekić razrješuje se službe župnog vikara u župama Sv. Pelagija mučenika u Novigradu i Sv. Ivana Krstitelja u Dajli, a imenuje se župnim vikarom župa Rođenja BDM u Labinu Gornjem, Sv. Barbare djevice i mučenice u Raši, Sv. Andrije apostola u Rapcu, Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, Sv. Martina biskupa u Svetom Martinu, Sv. Ivana i Pavla mučenika u Šumberu, Sv. Jurja mučenika u Plominu, Sv. Hadrijana mučenika u Kožljaku i Sv. Ivana Krstitelja u Sušnjevici.

            Vlč. Slobodan Rakić, mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Rođenja BDM u Gornjem Labinu, Sv. Barbare djevice i mučenice u Raši, Sv. Andrije apostola u Rapcu, Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, Sv. Martina u Svetom Martinu, Sv. Ivana i Pavla u Šumberu, Sv. Jurja mučenika u Plominu, Sv. Hadrijana mučenika u Kožljaku i Sv. Ivana Krstitelja u Sušnjevici.

            Preč. Marijan Jelenić razrješuje se službe župnika Župe Sv. Blaža biskupa i mučenika u Vodnjanu i umirovljuje se.

            Vlč. Damir Štifanić razrješuje se službe župnog vikara u Župi Sv. Jurja mučenika i Sv. Eufemije djevice i mučenice u Rovinju i imenuje se upraviteljem Župe Sv. Blaža biskupa i mučenika u Vodnjanu.

            Vlč. Zoran Županović, mladomisnik imenuje se župnim vikarom Župe Sv. Jurja mučenika i Sv. Eufemije djevice i mučenice u Rovinju.

            Vlč. Bartosz Adam Pawlik razrješuje se službe upravitelja župa Sv. Martina biskupa u Svetom Lovreču Pazenatičkom i Sv. Ivana i Pavla mučenika u Žbandaju i stavlja se na raspolaganje Neokatekumenskom putu.           

            Vlč. Branimir Šapina razrješuje se službe župnog vikara Župe Sv. Peregrina mučenika u Umagu i imenuje se upraviteljem župa Sv. Martina biskupa u Svetom Lovreču Pazenatičkom i Sv. Ivana i Pavla mučenika u Žbandaju.

            Vlč. Matteo Baccani razrješuje se službe upravitelja župa Uznesenja BDM u Vrhu, Sv. Križa u Draguću i Presvetog Trojstva u Račicama i stavlja se na raspolaganje Neokatekumenskom putu.

            Vlč. Josip Mašina uz dosadašnje službe imenuje se i upraviteljem župa Uznesenja BDM u Vrhu, Sv. Križa u Draguću i Presvetog Trojstva u Račicama.

            Vlč. Vasko Stojkovski, mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Sv. Bartolomeja apostola u Roču, Sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile mučenika u Lanišću, Sv. Jeronima prezbitera u Humu, Uznesenja BDM u Vrhu, Sv. Križa u Draguću i Presvetog Trojstva u Račicama.

            Vlč. David Sebastian Castillo Gallardo, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom Župe Sv. Peregrina mučenika u Umagu.

Najave