Petak, 19 travnja, 2024
Novosti

Izložba “Euharistijska čuda” stigla u Labin

U petak, 1. srpnja 2022. godine, crkvi sv. Franje u Podlabinu postavljena je i otvorena izložba, prva u našoj biskupiji, “Euharistijska čuda diljem svijeta”. Samom otvorenju je prethodila sv. misa koju je predvodio don Stipe Breko, inicijator dolaska ove izložbe u naš dekanat.

Izložba “Euharistijska čuda diljem svijeta” je postavljena do 10. srpnja a može se doći razgledavati u crkvi sv. Franje radnim danom od 10:00 h do večernje sv. mise u 19:00 h te nedjeljom pola sata prije sv. misa i pola sata nakon sv. misa. 

On je prilikom otvorenja rekao: “Glavni i idejni začetnik ove izložbe je bl. Carlo Acutis koji je za svog života prikupio oko 130 euharistijskih čuda. Pokrenuo je prvu izložbu u Rimu, 1. listopada 2005.god. Nakon toga je na internet stranici “Euharistijska čuda” objavio sva ta euharistijska čuda koja se mogu naći na toj stranici na mnogo jezika, zasada još nema na hrvatskom jeziku. Carlo se nakon godinu dana nakon što je otvorio izložbu preselio u Nebo. Mi vjerujemo da je on jedan od onih koji prate ovu izložbu s Neba, koji se moli i koji je sada prisutan s nama tu. Od  travnja ove godine izložba je došla u Hrvatsku a trenutno se nalazi na svim kontinentima svijeta. Glavna inicijatorica kod nas je gđa Marija Boras koja je ovo pokrenula i uistinu uložila veliki trud, napor i novac da bi se sve ovo pokrenulo u Hrvatskoj. Posebno mi je drago da smo mi u Labinu prvi u Istri koji smo uzeli ovu izložbu i koji imamo tu mogućnost. Ova je izložba po izvornom obliku kako ju je Carlo osmislio i samo je prevedena na hrvatski. U tijeku su pripreme za osnivanje Udruge bl. Carlo Acutisa u Hrvatskoj a ona postoji u Italiji i na njenom je čelu Carlova mama Antonia. Ova će se Udruga brinuti o upravljanju i organizaciji izložbe.”

Za vrijeme razgledavanja izložbe prisutnima su podijeljene blagoslovljene sličice sa likom bl. Carla i zagovornom molitvom, nakon čega je uslijedilo druženje u dvorištu crkve.

 (zupelabindonji.com)

Najave