molitvaDvojica mladomisnika uveličala su ovogodišnju proslavu blagdana Tijelova u župi sv. Nikole Barban, slaveći s župljanima svoju prvu Mladu misu. U Barbanu je misno slavlje predvodio mladomisnik Vasko Stojkovski uz koncelebraciju Davida Sebastiana Castillo Gallarda. Vasko je rodom iz Strumice, Sjeverna Makedonija, dok je David Sebastian iz grada Quito u Ekvadoru. Obojica su, slijedeći vlastiti poziv i neokatekumenski put, filozofski i teološki studij završili u Biskupijskom misijskom sjemeništu „Redemptoris Mater“ u Puli, te su nedavno zaređeni.

Nakon svečane svete mise uslijedila je procesija vjernika predvođena svećenikom Vaskom Stojkovskim, koji je ispod baldakina nosio pokaznicu sa „svetim tijelom“. Tijekom procesije se molila krunica, te pjevale marijanske i druge prigodne pjesme. Lijepo je bilo vidjeti da ne pjevaju samo članovi župnog zbora vođeni Helgom Vrh, već i ostali vjernici. Molilo se ispred četiri, za tu namjenu, lijepo ukrašena oltara na istaknutim mjestima u Barbanu. Na kraju mise su mladi svećenici zahvalili Bogu na prilici da s vjernicima župe sv. Nikole Barban proslave svoju Mladu misu. Na blagdan Tijelova su mladomisnici, osim u Barbanu, misu slavili i sa vjernicima u župama Sutivanac i sv. Matej Cere.

Napisala – Nevia Kožljan

 

 

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.