Među 70 novozaređenih svećenika u meksičkoj nadbiskupiji Guadalajara jest i jedan Hrvat. Riječ je o članu Neokatekumenskoga puta porijeklom iz Istre, iz Poreča, vlč. Patriciju Stariću.

Jedan od 70-orice mladomisnika u Guadalajari, koje je za prezbitere zaredio tamošnji nadbiskup José Francisco Robles Ortega, je i vlč. Patricio Starić, porijeklom iz Istre, točnije iz katedralne Župe Uznesenja Marijina u Poreču, u kojoj je župničku službu donedavno obavljao novi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić. Vlč. Starić je član Neokatekumenskog puta, koji je svoju formaciju završio u Guadalajari te će tu i ostati na službi, prenosi portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Rođen je u Poreču, 31. prosinca 1977., od roditelja Tome Starića i majke Adrijane rođ. Benčić. Ima mlađeg brata Marka. Osnovnu školu, kao i srednju trgovačku sa zvanjem komercijalista, završio je u rodnom gradu. Zadnji posao koji je obavljao bio je u Hrvatskoj pošti. Točka prijelomnica u njegovu životu bila je 1996. kada je, slušajući kateheze, ušao u zajednicu Neokatekumenskoga puta u Poreču. Božjom Providnošću u Meksiko je došao 2011., a sa studijem teologije započeo je godinu poslije u Guadalajari.

Vlč. Starić je, zajedno s trojicom svećenika pristiglih iz Hrvatske, svoju mladu misu slavio 9. lipnja u svetištu Gospe Guadalupske u Mexico Cityju. Među nazočnima na misi ređenja u nedjelju 5. lipnja bio je i vlč. Ante Vidović, otpravnik poslova Apostolske nuncijature u Meksiku. On je na kraju euharistijskoga slavlja čestitao ređenicima, roditeljima i nadbiskupiji te pročitao tekst Apostolskog blagoslova pape Franje koji je na pergameni uručen svakom ređeniku. (hkm/Tu PPB, Foto: Nedjelja.ba)

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.