Odlukom ordinarija, mons. dr. Dražena Kutleše, Biskupski ordinarijat u Poreču izdao je dekrete razrješenja i imenovanja, te novi raspored pastoralnih službi u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Premještaji i novi raspored službi objavljuje se 3. srpnja, o  svetkovini sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule.

                Vlč. Luka Pranjić razrješuje se službe župnika župa Sv. Pelagija mučenika u Novigradu i Sv. Ivana Krstielja u Dajli i ravnatelja Katehetskog ureda Porečke i Pulske biskupije, te odlazi u misije u Ekvador.

                Vlč. Ante Žufić razrješuje se službe župnika župa Gospe od Sv. Krunice u Trvižu, Sv. Marka evanđelista u Kašćergi i Sv. Mihovila arkanđela u Zamasku, te se umirovljuje.

                Preč. Milivoj Koren razrješuje se službe župnika župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima i Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, te se umirovljuje.

                Preč. Marijan Pamić razrješuje se službe župnika župa Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi, te se umirovljuje.

                Vlč. Maksimilijan Buždon razrješuje se službe župnika župe BDM Gospe od Mora u Puli, te se imenuje župnikom župa Sv. Pelagija mučenika u Novigradu i Sv. Ivana Krstitelja u Dajli i ravnateljem Katehetskog ureda Porečke i Pulske biskupije.

                Vlč. Goran Levak razrješuje se službe župnog vikara župe Sv. Pavla u Puli, zamjenika ravnatelja Svećeničkog doma „Betanija“ i duhovnog pomoćnika u župi Vodnjan, te se imenuje župnim upraviteljem župe BDM Gospe od Mora u Puli.

                Vlč. Joško Listeš razrješuje se službe župnika župa Krista Spasitelja u Puli i Sv. Roka prezbitera u Galižani, te se imenuje župnikom župa Pohođenja BDM u Balama i Sv. Silvestra pape u Kanfanaru.

                Vlč. Mladen Pranjić razrješuje se službe župnog upravitelja župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima i Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, vicekancelara Biskupije, ekonoma Biskupskog doma i Ordinarijata u Poreču, te se imenuje župnikom župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima, Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi.

                Vlč. Joel Catary razrješuje se službe župnika župa Pohođenja BDM u Balama i Sv. Silvestra pape u Kanfanaru, te se imenuje župnim upraviteljem župa Krista Spasitelja u Puli i Sv. Roka prezbitera u Galižani.

                Vlč. Dariusz Szymanski razrješuje se službe župnika župa Sv. Lovre mučenika u Sv. Lovreču Labinskom i Sv. Lucije djevice i mučenice u Skitači, te se imenuje župnikom župa Gospe od Sv. Krunice u Trvižu, Sv. Marka evanđelista u Kašćergi i Sv. Mihovila arkanđela u Zamasku.

                Vlč. Blaž Bošnjaković imenuje se župnikom župa Sv. Lovre mučenika u Sv. Lovreču Labinskom i Sv. Lucije djevice i mučenice u Skitači.

                Vlč. Marcin Madej razrješuje se službe župnog vikara u župama Sv. Servula mučenika u Bujama, Sv. Jurja mučenika u Tribanu, Sv. Jurja mučenika u Zrenju i Sv. Mihovila arkanđela u Šterni, te se imenuje župnim vikarom župaa Gospe Fatimske u Labinu, Presvetog Srca Isusova – Labin Marcilnica, Sv. Lovre mučenika u Sv. Lovreču Labinskom i Sv. Lucije djevice i mučenice u Skitači.

                Vlč. Mauro Boccadoro razrješuje se službe župnog vikara u župama Uznesenja BDM u Puli i Sv. Margarete djevice i mučenice u Štinjanu, te se imenuje župnim vikarom župa Sv. Servula mučenika u Bujama, Sv. Jurja mučenika u Tribanu, Sv. Jurja mučenika u Zrenju i Sv. Mihovila arkanđela u Šterni.

                Vlč. Darko Kovačević mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Sv. Vida i drugova mučenika u Gračišću, Gospe od Zdravlja u Grdoselu, Rođenja BDM u Zarečju i Sv. Mohora i Fortunata mučenika u Lindaru.

                Vlč. Zoran Cetinić mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima, Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi.

                Vlč. Branimir Šapina mladomisnik imenuje se župnim vikarom župe Sv. Peregrina mučenika u Umagu.

 

 

 

 

Najave i obavijesti

Utorak: 15 Lip 2021
Proslava blagdana sv. Elizeja
Nedjelja: 20 Lip 2021
Gračišće: Proslava sv. Vida
Nedjelja: 20 Lip 2021
Samostan sv. Mihovila nad Limom: Blagdan sv. Romualda

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.