Četvrtak, 28 ožujka, 2024
Mediji

Radio Labin

Riječ vjere, nedjeljom, 13:00, 60min, 

1.            Radio postaja

Naziv: RADIO LABIN

Sjedište: 52 220 LABIN, RUDARSKA 3B

Frekvencije:93,2; 91,0 ; 95,0 ; 99,7

Web adresa: www.radiolabin.hr

Glavni urednik:GORAN BREZAC

Kontakt glavnog urednika;marketing@radiolabin.hr; direktor@radiolabin.hr

Godina osnivanja radio postaje i kratka povijest:  Radio Labin je privatna, komercijalna i neovisna radijska postaja.

Započeo je s emitiranjem 26. ožujka 1996.

Emitira 24 sata programa dnevno na frekvencijama: 93,2 MHz ; 95,0MHz ;99,7MHz i 91,0MHz

Cjelokupnu upravljačku, marketinšku, tehničku i programsku strukturu čini tim od 8(osam) pretežito mladih, inovativnih, zabavnih i šarmantnih djelatnika i po potrebi tri i više  vanjskih suradnika

Kao najpraćeniji i jedini lokalni elektronički medij na svom koncesijskom području,(GRAD LABIN)  Radio Labin preuzima ulogu glasa javnosti, ali i komunikacijskog kanala kroz koji lokalna samouprava, institucije, sektor civilnog društva, sportske,kulturne i vjerske udruge, kao i naravno građani i slušatelji, komuniciraju sa svojim sugrađanima i pripadnicima naše  lokalne zajednice.

 U svojim osnovnim značajkama program Radio Labina je zabavan, informativan, edukativan potiče kreativnost ,razne inicijative , razvoj novih ideja bilo da je riječ o pojedincu ili široj društvenoj zajednici.

Cjelokupna programska orijentacija temelji se na promicanju dostojanstva i poštivanju prava čovjeka, slobodi oblikovanja mišljenja i zaštiti javno-općeg interesa uz poštivanje načela istinitosti, informativnosti, brzini i cjelovitosti obavještavanja javnosti o svim bitnim pitanjima lokalne sredine.

Radio Labin kao promicatelj pozitivnih društvenih kretanja profilirao se u sve slušaniji i prepoznatljiviji lokalni medij sa sve većim brojem slušatelja. Iz dana u dan nastoji biti koristan,stalno prisutan i nenametljiv prijatelj svakog doma, kafića, automobila i radnog mjesta koji zabavlja, savjetuje informira i doprinosi pluralizmu mišljenja sredine u kojoj djeluje.

2.            Vjerska emisija

Naziv emisije: RIJEČ VJERE

Termin emitiranja: NEDJELJA OD 13:00 DO 14:00

Trajanje: sat vremena

Emisija uživo ili prethodno snimljena:uživo

Urednik emisije: vlč. Blaž Bošnjaković kao glavni urednik i urednici -voditelji raspoređeni po grupama

Suradnici u emisiji (svećenici i laici):svećenici labinskog dekanata; teolozi: Hrvoje Bolfan i Siniša Novak

Okvirna konfiguracija emisije, kratki opis: Već devetnaest   godinu zaredom, iz nedjelje u nedjelju, čitaju se i tumače nedjeljno Evanđelje, obrađuju se aktualne teme poput: vjerskih istina, liturgijske godine, svetaca i njihove baštine, hodočašća, religioznih pokreta, molitve, obitelji, života mladih, praktičnih uputa i savjeta za vjerski život…

Emisija počinje u 13.00 nedjeljom i traje sat vremena.Obogaćena  je izabranom  duhovnom glazbom, posebice modernom duhovnom glazbom ,ali i prigodnom svjetovnom. Emisija se prenosi ”uživo”. Zbog aktualnih tema koje se obrađuju već godinama i župnih obavijesti cijelog labinskog dekanata emisija je rado slušana. Termin emisije, koji je postavljen nakon nedjeljnih svetih misa, a prije ili u vrijeme obiteljskog ručka jest pogođen te uvelike doprinosi i većoj slušanosti.

Glavni cilj emisije jest približiti slušateljima riječ Božju, rastumačiti im vjerske istine i običaje te ih uputiti na neprolazne vrijednosti  vjerskog života. Ostvarenju cilja doprinose   članovi ekipa sa područja cijelog labinskog  dekanata, predvođeni teolozima ,lajicima i  župnicima.

Uz vjersku emisiju ”Riječ vjere”  nedjeljom,  svako jutro se može čuti «Misao dana», koju uređuje i vodi Loreta Blažina

Početak emitiranja vjerske emisije na Vašoj radio postaji (godina): 07.04.1986. najdugovječnija emisija na radio Labinu

Da li je vjerska emisija dostupna za preslušavanje u audio arhivi on line(da/ne):po važnosti

Najave