Petak, 29 ožujka, 2024
GlazbaNovosti

Božićni koncert u Vrsaru

U subotu, 23. prosinca, u Vrsaru, u župnoj crkvi sv. Martina, održan je božićni koncert na kojem su sudjelovali vrsarski glazbeni subjekti i gosti: Župni zbor sv. Martina iz Vrsara, Zbor Zajednice Talijana Tar „San Martino“, vrsarski Zbor „Mendule“ i Zbor zajednice Talijana Vrsar „La Contrada“.

Na početku je sve nazočne pozdravila Gordana Grgeta predsjednica Vrsarskog zbora Mendule, koje je izrekla božićnu čestitku i najavila zborove koji su otpjevali božićne pjesme na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Zbor Mendule predstavio se s pjesmama „U to vrijeme godišta“, „Obećana djevica“ i „Joy to the world“. Župni zbor Sv. Martina Vrsar otpjevao je „Anđelska se pjesma čuje“, „Klanjam ti se Kraljiću“ i  „Prevelika radost“. Zbor zajednice Talijana Tar „San Martino“ svoj je glazbeni zanos predstavio s pjesmama „White Christmas – Bianco Natale“, „In notte placida“ i „The First Noel“. Posljednji su nastupili članovi Zbora zajednice Talijana Vrsar „La Contrada“ s pjesmama „O Tannenbaum“,  „Uspavanka malom Isusu“ , „We Wish You a Merry Christmas“ i  „Tiha noć“.

Na kraju se svima obratio mjesni župnik preč. Lino Zohil koji je uz čestitke za Božić i Novu Godinu ujedno najavio održavanje slijedećeg božićnog koncerta 20. ili 21. prosinca 2024. godine. Za kraj su svi zborovi zajedno otpjevali hrvatsku božićnu pjesmu „Radujte se narodi“ pod vodstvom maestre prof. Lolite Njegovan, voditeljice tarskog zbora. Po završetku nastupa u crkvi nastavljeno je druženje na zajedničkom domjenku.

Txt i foto: Župa Vrsar

Najave