Petak, 6 rujna, 2024
Loading Događaji

« Svi Događaji

Musica poetica u Svetom Lovreču Pazenatičkom (Organum Histriae)

15 rujna @ 20:00 - 21:00

MUSICA POETICA U LOVREČU

Zadnjih nekoliko izdanja festivala Organum Histriae veliki izazov predstavljale su visoke temperature u ljetnim mjesecima, ne samo za naše izvođače i publike, već i za naše istarske kraljice instrumenata koje su izrazito osjetljive na temperaturne ekstreme.

Iz tog razloga odlučili smo naše aktivnosti provoditi u nešto blažim periodima kroz godinu, ali također kako bi našoj lokalnoj publici i turistima koji traže drugačiju vrstu odmora ponudili dašak kulturnog bogatstva Istre u smiraj ljeta.

Stoga, jubilarni 25. Organum Histriae nastavlja u svom sjedištu, u Sv. Lovreču Pazenatičkom, 15. rujna s početkom u 20.00 sati, koji će ugostiti prvu umjetničku voditeljicu projekta iz davne 1998. godineLJERKU OČIĆ, jednu od najistaknutijih hrvatskih glazbenica! Po prvi puta Nakićeve orgulje iz 1735. godine će postati bogatije za još jedan solistički ”registar”, odnosno puhački instrument – fagot. ŽARKO PERIŠIĆ, najpoznatiji i najvrsniji fagotist na ovim prostorima, udružit će snage s kolegicom Očić, te pokazati svu raskoš ovog instrumenta koji u općoj svijesti postoji uglavnom samo kao orkestralni instrument.

Sve stereotipe o nemaštovitim orguljaškim koncertima i monotonoj baroknoj glazbi razbija upravo ovaj energičan duo koji je za lovrečku publiku pripremio interesantan i jedinstven program, kojeg je potrebno doživjeti upravo u posebnom ambijentu najstarije istarske romaničke bazilike Sv. Martina.

Ne propustite ovaj nesvakidašnji događaj i priliku čuti najstarije funkcionalne orgulje u Istri!

Ulaz je besplatan!

Za više informacija, pratite društvene mreže i web.

Facebook: Organum Histriae

Instagram: @organumhistriaefestival

www.organum-histriae.com

Detalji

Datum:
15 rujna
Vrijeme:
20:00 - 21:00