Nedjelja, 1 rujna, 2024
Novosti

Svake godine sve više hodočasnika pješaka ide prema Svetvinčentu

Sve je veći broj hodočasnika pješaka koji se iz godine u godinu odlučuju na pješačko hodočašće prema Svetvinčentu na dan obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića.

Tako su i danas, o 77. obljetnici, hodočasnici pješaci krenuli najranije iz Pulskog dekanata. Početak 30ak kilometara dugog puta bio je uobičajeno u Valbandonu, ispred crkve bl. M. Bulešića. Točno 40 hodočasnika blagoslovio je vlč. Ivan Begović, policijski kapelan iz Vinkovaca,iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kao i svake godine među hodočasnicima pješacima je i vicepostulator kauze bl. Bulešića preč. Ilija Jakovljević. U 11 sati su im se priključili hodočasnici iz Vodnjana.

Omanja skupina, tri hodočasnika krenula su iz Labina, pred njima je 28 kilometara puta.

Već tradicionalno pješačko hodočašće krenulo je danas i iz Porečkog dekanata. U Samostanu sv. Mihovila nad Limom 17 hodočasnika na početku puta blagoslovio je, te potom s njima i krenuo, porečki dekan preč. Lino Zohil. Potkraj 25 kilometara dugog puta uobičajeno će im se priključiti skupina iz Kanfanara i Rovinja.  

U popodnevnim satima će, kako je najavljeno, ispred pavlinskog samostana u Svetom Petru u Šumi, krenuti skupina od 30ak hodočasnika koji će do Svetvinčenta propješačiti 13 kilometara.

Svi će ovi hrabri i ustrajni pješaci, zajedno s ostalim hodočasnicima, danas u Svetvinčentu u 19 sati sudjelovati na središnjem svečanom misnom slavlju kojeg će predvoditi apostolski nuncij u RH, nadbiskup mons. Giorgio Lingua.

Txt: G. Krizman

Foto: Hodočasnici

Hodočasnici iz Pulskog dekanata

Hodočasnici iz Porečkog dekanata

Najave