Aktualno

Dekanatski križni put od Momjana do Brd…

Dekanatski križni put od Momjana do Brda Na V. korizmenu nedjelju, 26. ožujka 2023., u popodnevnim satima, održan...

Roč: Deseti koncert “Pred tobom padam…

Roč: Deseti koncert “Pred tobom padam nice...”  Koncert je bio posvećen nedavno preminulom ročkom zvonaru Pinu Krulčiću.

Križni put po kaštelirskim poljima

I ove godine, na 5. korizmenu nedjelju, Župa sv...

Župa Gospa od Mora proslavila župni bl…

Župa Gospa od Mora proslavila župni blagdan  U crkvi Gospe od Mora u Puli, proslavljen je...

Gračišće: Biskupijski Križni put ml…

I ove je godine oko 120 mladih propješačilo i izmolilo križni put Stazom sv. Šimuna, te je tako...

Obavijest o poteškoćama na web stranic…

Zbog skorog prelaska na novu konfiguraciju web stranice, privremeno se sadržaji članaka ovdje pojavljuju niže ispod Najava. Zahvaljujemo...

Veljača je za župljane župa sv. Nikole u Barbanu, sv. Mateja u Ceru  i sv. Ivana u Sutivancu bio mjesec hodočašća, zahvaljujući angažmanu i organizatorskim talentima njihovog župnika vlč. dr. sc. Bernarda Jurjevića. 
 
Hodočašće u Rim
Od 16.do 23. veljače 2023. hodočasnici župa sv.Nikola Barban, sv.Matej Cere i sv,Ivan Sutivanac pohodili su Vječni Grad. Uz duhovno vodstvo vlč. dr. sc. Bernarda Jurjevića i stručno vodstvo voditeljice Veronike Konda redvonice Fokularinskog pokreta uz umjetničku dimenziju grada Rima predočen nam je duh prvih apostola, mučenika i plejade svetaca koji su obilježili povijest Svetog Grada. Kruno trodnevnog hodočašća bio je Angelus na Trgu sv.Petra gdje nas je sv. Otac Papa Franjo pozdravio. Ispunjeni blagoslovom i milostima vratili smo se puni prelijepih dojmova. 
 
Hodočašće u Varaždin
Župljani župa sv.Nikola Barban, sv. Matej Cere i sv.Ivan Sutivanac 11. 02. 2023. bili su na hodočašću Varaždinskoj biskupiji. Posjetili su sakralne objekte grada Varaždina. U crkvi sv. Ivan Krstitelja slavili smo euharistijsko slavlje. Domnaćini su nas upoznali sa životom franjevačke zajednice u Varađždinu te sa životom pok. profesora bibličara Bonaventure Dude koji je zadnje dane svog života proživio u tom samostanu. Obišli smo i samostane drugih redovničkih zajednica u gradu Varaždinu kao i katedralnu crkvu Uznesenja BDM. Zajedničko druženej nastavljeno je na večeri u "Kleti Bunčić" u Dugom Selu.
 
Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.