Aktualno

Dekanatski križni put od Momjana do Brd…

Dekanatski križni put od Momjana do Brda Na V. korizmenu nedjelju, 26. ožujka 2023., u popodnevnim satima, održan...

Roč: Deseti koncert “Pred tobom padam…

Roč: Deseti koncert “Pred tobom padam nice...”  Koncert je bio posvećen nedavno preminulom ročkom zvonaru Pinu Krulčiću.

Križni put po kaštelirskim poljima

I ove godine, na 5. korizmenu nedjelju, Župa sv...

Župa Gospa od Mora proslavila župni bl…

Župa Gospa od Mora proslavila župni blagdan  U crkvi Gospe od Mora u Puli, proslavljen je...

Gračišće: Biskupijski Križni put ml…

I ove je godine oko 120 mladih propješačilo i izmolilo križni put Stazom sv. Šimuna, te je tako...

Obavijest o poteškoćama na web stranic…

Zbog skorog prelaska na novu konfiguraciju web stranice, privremeno se sadržaji članaka ovdje pojavljuju niže ispod Najava. Zahvaljujemo...

Pazin: Održana Vjeronaučna olimpijada 

Među osnovnim školama najbolja je bila ekipa iz Osnovne škole Marije i Line iz Umaga, a prvo mjesto na listi srednjih škola zauzela je ekipa Pazinskog kolegija - klasične gimnazije iz Pazina. Svoje znanje na temu „Svetišta hrvatskoga naroda“ pokazalo je sedam ekipa osnovnih škola i četiri iz srednjih škola.

Vjeronaučna olimpijada, natjecanje iz vjeronauka, za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Porečke i Pulske biskupije, u organizaciji Katehetskog ureda Porečke i Pulske biskupije, održano je u Pazinskom kolegiju – Klasičnoj gimnaziji u Pazinu u četvrtak, 16. ožujka 2023. godine. Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade bila je „Svetišta hrvatskoga naroda“.

Okupljanje sudionika bilo je u velikoj dvorani, Aula Magna, Pazinskog kolegija gdje je skup započeo intoniranjem državne himne. Uvodni pozdrav okupljenima u ime domaćina izrekao je vlč. Maksimilijan Ferlin, ravnatelj Pazinskog kolegija.

Svečanom otvaranju u ime Biskupije nazočio je predstojnik dijecezanskog Katehetskog ureda preč. mr. Maksimilijan Buždon te svećenici i vjeroučitelji koji su kao mentori dopratili svoje natjecateljske ekipe.

Preč. Buždon se je također obratio sudionicima uvodnim pozdravom.

Po ispravljanju testova rezultati su objelodanili ovogodišnju ljestvicu konačnog poretka.

U kategoriji osnovnih škola najbolji, sa 52,50 bodova, bili su učenici Osnovne škole Marije i Line iz Umaga: Vjeko Škarda, Tia Marković, Nika Valečić i Meri Markov pod vodstvom mentora Davora Mirkovića. Drugoplasirani, sa 47,25 bodova su učenici Osnovne škole “Ivo Lola Ribar” iz Labina: Doria Salamon, Aurora Cassioli Bugarin, Noa Martinazzoli i Bartol Banišić  pod mentorstvom vjeroučiteljice Lorene Dušati, a treće mjesto osvojili su učenici Osnovne škole Dr. Mate Demarina iz Medulina: Marta Gortan, Zara Ujčić, Ivano Gec i Jan Vignjevi,ć pod mentorstvom Marine Šnobl osvojili su 41,25 bodova.

U kategoriji srednjih škola, u konkurenciji 4 ekipe, vrh ljestvice zauzela je škola domaćin, Pazinski kolegij – Klasična gimnazija. Filip Mikolčević, Paola Bašić, Emil Sušanj i Mirjam Pokrajac, pod mentorstvom dr. sc. Mihaele Lovrić svojim su znanjem osvojili 55,75 bodova. Drugoplasirani su učenici Strukovne škole iz Pule: Katarina Marinić, Ivona Banović, Martina Smoljan i Dario Zović, oni su pod mentorstvo Lorete Rabar osvojili 34,25 bodova. Trećeplasirani, učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina: Lucas Miljanović, Anika Zohil, Antonio Nović i Luka Jagičić, su pod vodstvom iste mentorice kao i drugoplasirani, Lorete Rabar, osvojili su 22,75 bodova.

Ove su godine nagrade bile kipovi i biste bl. Miroslava Bulešića.

Txt: G. Krizman, Foto; N. Peteh

Ljestvica konacnog OSNOVNA 2023 page 0001

Ljestvica konacnog SREDNJA 2023 page 0001

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.