Radnici milosrdnog Isusa

Predsjednica: Ljiljana Miloš

Kontakt: 099 / 574-7900

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Godine Gospodnje 2000. dana 23.11. u Hrvatsku dolaze sestre Milosrdnog Isusa Iz Poljske. Neposredno nakon dolaska započinju s redovitim tjednim molitvenim susretima za laike, pri čemu nastaje molitvena zajednica Štovatelja Božanskog milosrđa, koja kasnije započinje s organiziranjem molitvenih bdijenja.

Sestre kroz molitvu i razmišljanja uviđaju potrebu da se vjernicima koji se okupljaju na molitvu ponudi neku strukturu kroz koju bi jačali svoj hod i rast u vjeri. U dogovoru s ondašnjom poglavaricom kuće, sestrom Weronikom Zajkowskom, sestra Rachela Waszkiejwich i fra Tomislav Cvetko, u suradnji sa zajednicom štovatelja Božanskog Milosrđa i zajednicom svetog Ivana osnivaju Radnike Milosrdnog Isusa.

Novoosnovana zajednica dovodi u Hrvatsku 23.09.2004. "Školu Nove Evangelizacije", iz Poljske koja organizira tečaj „Filip". Tečajevi se sastoje od prenošenja Božje Riječi kroz kreativnost, dinamike, kateheze i animacije. To je model suvremenog i kreativnog naviještanja Evanđelja gdje se kroz susljedno i organski povezane kateheze uči kako kroz igru, pjesmu i osobno svjedočanstvo naviještati osnovne tajne vjere. Tečajevi pokazuju divan primjer suradnje između posvećenih osoba, svećenika i laika, učvršćuju i bude vjeru kako sudionika tako i voditelja. 

Nit vodilja jest spoznaja kako je Evanđelje uvijek isto, ali se mora prilagođavati svakom vremenu i svakom čovjeku.

Kroz višegodišnje održavanje tečajeva, duhovnih vježbi za pričesnike i krizmanike, noćnih bdijenja, te ostalih aktivnosti uvidjela se važnost i potreba da otac biskup Ivan Milan zajednicu prizna kao udrugu, što je On i učinio 16.11. 2010.

Svrha Udruge jest približiti vjeru u Boga navješćujući radosnu vijest svima, djelujući na području Biskupije, ali i šire. Udruga se sastaje jednom tjedno, te kroz molitvu i razgovor dogovara daljnja djelovanja.

Noćna bdijenja se vraćaju od ove jeseni u kapelu Milosrdnog Isusa u domu svetog Polikarpa svakog zadnjeg petka u mjesecu.

Molitveni susreti štovatelja Božanskog Milosrđa održavaju se:

U Puli, u kapeli Milosrdnog Isusa u sklopu doma svetog Polikarpa, svaki petak u 20.00 sati

U Puli, u svetom Ivanu, svaki ponedjeljak u 20.00 sati.

U Vodnjanu, svaki četvrtak u 19.00 sati, u dvorani pokraj župne Crkve.

Radnici milosrdnog Isusa

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.