KUMI

Predsjednica: Eleni Duketis

Potpredsjednica: Danijela Fattorich

Susreti: subotom u 20 sati, prostorije Don Bosa, Rovinj

Katolička udruga mladih Istre (KUMI), udruga mladih vjernika Istre, osnovana 1998. radi njihova okupljanja. Jedan je od osnivača Porečko-pulska biskupija, kojoj Udruga odgovara za svoj rad.

Program djelovanja sadrži ideje zajedništva, služenja, liturgije i svjedočenja. Redovitim članom Udruge može postati osoba od 16. do 35. godine života, a predviđeno je i počasno članstvo te status pridruženoga člana. Na čelu su Udruge predsjednik i četveročlano predsjedništvo, koji se biraju svake tri godine na redovitoj godišnjoj skupštini.

Udruga je prvih desetak godina djelovala lokalno i po timovima. U većim gradovima (Buzet, Pula, Umag, Rijeka, Rovinj) postojale su lokalne zajednice KUMI, djelujući u svojim župama i održavajući redovite susrete.

Na općoj razini KUMI su djelovali po timovima za glazbeni, karitativni i humanitarni rad te za ekološke i sportske aktivnosti.

Pokrenuli su i projekt Zajednička euharistija mladih Istre (ZEMI). Prvi ZEMI održan je 10. studenog 2002. god. u pazinskoj župi sv. Nikole . Zajedničkim euharistijama mlade se željelo okupljati oko najvećeg blaga Crkve, euharistije, a svojim aktivnim sudjelovanjem u njezinoj pripremi i realizaciji mladi su je mladima željeli učiniti pristupačnijom. ZEMI su od svojih početaka uključivali pripremnu katehezu, euharistiju i rekreativno-zabavni program.

Posebnu pozornost u Udruzi posvećivalo se glazbi: članovi su bili redoviti sudionici festivala duhovne glazbe, a prigodom božićnih i uskršnjih blagdana održavali su ulične koncerte.

Godine 2009., nakon mnogih pokrenutih inicijativa, događaja, projekata, došlo je do zatišja i smjene generacija u Udruzi.

Udruga je, s mnogo manjim intenzitetom nastavila djelovati sve do danas. Uvele su se neke nove aktivnosti i zadržale mnoge stare. I dalje se često priređuju hodočašća te kraća i dulja putovanja, molitveni susreti, bdijenja, filmske večeri, duhovne obnove, razgovori. Sve aktivnosti dostupne su i mladima koji nisu članovi.

U siječnju 2011. Održali su se izbori Udruge u Rovinju. Dugogodišnjem predsjedniku Slaviši Mofardinu istekao je mandat, te je izabrano novo vodstvo i pridruženi su novi članovi.

Za predsjednicu KUMI-a izabrana je Eleni Duketis. Zamjenik predsjednice je Danijela Fattorich, a zapisničar Andrea Cerin. Duhovni program povjeren je Mariani Lešdedaj i Danijeli Fattorich, a za sportske aktivnosti zaduženi su Robert Kljajić i Valentino Mijandrušić.

Mladi koji se žele pridružiti, dobrodošli su na susrete koji se tjedno održavaju u Rovinju u prostorijama Don Bosca.

Istaknuto

 

 

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Misno vino

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.