Utorak, 19 ožujka, 2024
Iz medija / press

Bl. Bulešić na CD-u varaždinskog Ureda za pastoral mladih

Biskupijski ured za pastoral mladih Varaždinske biksupije, na čelu s predstojnikom vlč. Tihomirom Kosecom, izdao je novi, drugi nosač zvuka na kojem je jedna pjesma koja donosi ulomak teksta iz Duhovnog dnevnika bl. Miroslava Bulešića.

Pjesmu „Svećenik u vjeke“ realizirali su vlč. Kosec i suradnici, a predstojnik je i autor glazbe. Tekst iz Duhovnog dnevnika bl. Miroslava Bulešića  uzet je ulomka Prikazanje Bogu uoči ređenja, zapisano u Čabrunićima, 11. travnja 1943. godine.

https://www.youtube.com/watch?v= https://youtu.be/S0bCHO7sXdw

„U ovim svima nam izazovnim vremenima, na Božji poticaj, stavljajući Mu se na raspolaganje svojim talentima i molitvom, a uz podršku i blagoslov našeg biskupa Bože Radoša, Biskupijski ured za pastoral mladih okrunio je svoj rad još jednim nosačem zvuka svojeg predstojnika vlč. Tihomira Koseca i njegovih suradnika pod nazivom “U Sveti čas“. U nastanak ovog nosača zvuka uključen je cijeli niz mladih ali i već stasalih, renomiranih glazbenika, aranžera, likovnih umjetnika i dizajnera koji su mu, ugradivši u njih dio sebe, dali konačni identitet. Sav novac prikupljen od prodaje ovog nosača zvuka ići će u humanitarne svrhe za potrebe „Obitelji 5 plus“ (obitelji s petero i više djece Sisačke biskupije) pogođene nedavnim potresima o kojima skrbi Zaklada za obitelji Sisačke biskupije „Kardinal Franjo Kuharić“ i Ured za pastoral braka i obitelji.“, navedeno je na web stranici Ureda.

U istom članku također najavljuju: „S velikom radošću i zahvalnošću najavljujemo humanitarni koncert uz promociju nosača zvuka “U Sveti čas – vlč. Tihomir Kosec i suradnici” koji će se održati u petak, 30. travnja 2021., u 19:30 sati u HNK Varaždin (gledalište), uz poštivanje svih epidemioloških mjera vezanih uz još uvijek postojeću covid-19 pandemiju.“

Najave