Utorak, 19 ožujka, 2024
Iz medija / press

Mons. Vilim Grbac na Radiju ROVINJ FM-u: ‘Jedni drugima smo najveći božićni pokon!’

‘Oko sebe već vidimo blagdansko raspoloženje i dekoracije, ovo je uistinu vrijeme radosnog iščekivanja.

Ali, duhovni aspekt ne smije biti zanemaren pa tako naši župljani svako jutro mogu na mise zornice. To je poseban doživljaj, provoditi tako svako jutro do Božića. U takvu duhovnu pripremu uoči Božića valja ubrojiti i ispovijed te blagoslov kuća’, kazao je jutros gostujući u programu Rovinj FM-a, rovinjski župnik, mons. Vilim Grbac.

Za sam Božić mise će se održavati redovno, kao i na sve ostale blagdane. Posebnost je, naravno, misa Polnoćka, koja se služi u 24 sata na Badnjak u crkvi svete Eufemije.

U crkvi Oratorij i u bolnici svete mise će se služiti na sam Božić u 9 sati, a u 10 i 30 u crkvi svete Eufemije.

Nakon toga, točno u 12 sati, moći ćete na misu i u crkvu Majke Božje od Milosti te u 18 ponovno u Oratorij. U ćetvrtak, 26. prosinca, na blagdan sv. Stjepana, mons. Grbac će otići u Dom za starije i nemoćne Domenico Pergolis te tamo također služiti misu s početkom u 10 sati.

‘Svi smo mi malo povodljivi i u prosincu si nastojimo priuštiti ono što inače ne možemo. Međutim, nije lijepo od toga raditi euforiju. Ne moramo sve sada kupiti i pripremiti. Božić nas treba umiriti i uputiti jedne na druge. Što god da nekom kupiš to ne može biti veći dar od nas samih. Mi smo jedni drugima najveći dar i moramo razmisliti kako ćemo usrećiti jedni druge. Sve ostalo je simbolika’, zaključio je mons. Grbac.

Svim je slušateljima poželio da razluče bitno od nebitnog, da nakon blagdana ne budu još umorniji i depresivniji nego da dožive duhovnu radost i postanu bolji i strpljiviji, da jedni drugima pristupaju s više poštovanja.

‘Neka vam Bog blagoslovi život, a živite ga dostojno, lijepo i dobro’, poručio je Grbac svojim župljanima i svim ljudima dobre volje, prenosi Radio Rovinj FM.

Najave