U mjestu Loborika, nedaleko Pule blagdan župnog zaštitnika, sv. Flora svečanim misnim slavljem proslavljen je u utorak, 27. listopada 2020. Misno slavlje predvodio je župnik, vlč. Jure Purkić, uz koncelebraciju vlč. Carlosa Artura Fonseca Farfana, župnika Materade, Kršeta i Petrovije.

https://www.mixcloud.com/PorečkaiPulskabiskupija/blagdan-sv-flora-loborika-27-10-2020-homilija-vlč-jure-purkić/

Župnik je u prigodnoj homiliji istaknuo važnost poniznosti, te vrlina koja je uvielike krasila tog drevnog Božjeg ugodnika, sv. Flora. Danas poniznosti jako nedostaje u ovome svijetu u kojem se svi žele uzdignuti i biti važni i čašćeni, čak je ljudi nerijetko smatraju manom, brkajući je s poniženišću, no znamo da su sveci živjeli ponizno i u tome nam trebaju biti uzor, istaknuo je između ostalog vlč. Purkić te naveo primjere svetaca koji su se isticali poniznošću, poput sv. Flora i sv. Ciprijana. Sv. Flor je bio biskup u mjestu Optigerium na području današnje sjeveroistočne Italije, koji je svojevoljno predao biskupiju svome nasljedniku, te se je, živeći isposničkim životom nastanio na području današnje Fažane. Prema povijesnim izvorima živio je na prijelazu IV. i V. stoljeća. Njegove se relikvije čuvaju u oltaru pulske katedrale.

Po završetku misnoga slavlja održano je kraće klanjanje pred Presveti Oltarskim Sakramentom.

 

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.