Spomendan sv. Pija iz Pietralcine, u srijedu, 23. rujna 2020. godine, posebno je obilježen u pulskoj crkvi sv. Antuna Padovanskog gdje se od prošle godine čuva njegova relikvija, rukavica koju je taj Božji ugodnik nosio kako bi zaštitio rane na rukama.

Misno slavlje predvodio je župnik Župe sv. Antuna Padovanskog o. Gabriel Škibola. Program je započeo pobožnošću krunice, a zatim su izmoljene Litanije sv. Padre Pija. Nakon mise uslijedilo je čašćenje relikvija, predvoditelj je uz kađenje izrekao molitvu pred relikvijama, koje su izložene na jednome od dva pregradna stupa kojim je odijeljena lijeva bočna lađa crkve. Iznad relikvija se nalazi portret sv. Padre Pija, rad umjetnice Petre Turković iz Rovinja, a ispod relikvije je dokumnet koji gvardijan Samostana " Majke Božje od Milosti" reda manje braće kapucina u mjestu San Giovanni Rotondo potvrđuje autentičnost relikvije. (D. F., G. K.)

 

pio1

Najave i obavijesti

Nedjelja: 1 Stu 2020
Svetkovina Svih svetih u Poreču

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.