Utorak, 19 ožujka, 2024
Novosti

Održan humanitarni koncert u Barbanu

U dvorištu crkve sv. Nikole u Barbanu 10.06.2020.  je već tradicionalno uoči blagdana Tijelova održan Humanitarni koncert „Srce na dlanu u Barbanu“. Sinoćnja večer je dobar primjer kako optimizam organizatora i vjera u Božju pomoć da se ostvari ovako plemeniti cilj može pobijediti i nepovoljne vremenske prilike. U popodnevnim satima šire područje oko Barbana pogodilo je nevrijeme s tučom. Kada se približilo vrijeme održavanja koncerta sve se ipak stabiliziralo, ljudi su se okupili poštujući sve naputke Stožera civilne zaštite pa održavanje koncerta nije bilo upitno.

Organizator koncerta bio je Karitas župe sv. Nikole Barban i župnik vlč. Bernard Jurjević. Pripomogli su Općina Barban, Gostionica „Prstenac“ i „Roy bar“ Barban, Marko Londero te brojni sponzori i medijski partneri. Sredstva su se prikupljala za potrebite o kojima skrbi Župni Karitas, te za Odjel dječje onkologije bolnice Kantrida u Rijeci i udrugu „Naš san njihov osmijeh“. Misao vodilja organizatora Humanitarnog koncerta bile su mudre izreke: „Sreća je imati nekoga tko će ti pružiti ruku i biti kraj tebe kada je najteže.“ i „ Najljepši i neprocijenjivi poklon koji možemo nekome dati nisu materijalne stvari već mnogo više: naše vrijeme, pažnja, ljubav, prijateljstvo, suosjećanje i briga.“

U zabavnom dijelu programa Humanitarnog koncerta nastupili su brojni izvođači. Svojom virtuoznom svirkom na harmonici najprije se predstavio Ivan Licul da bi potom kristalno jasnim i ugodnim glasom nekoliko pjesama izvela mlada pjevačica Noemi Rojnić. Zabava je nastavljena uz Napa bend iz Barbana. Šest mladića i jedna djevojka izveli su oko petnaestak pjesama. Mladi su i veoma perspektivni što se glazbe tiče. Ne čudi stoga da su bili nagrađeni ovacijama uz pljesak odobravanja okupljene publike koja je pozorno pratila nastup. Rasplesane članice Zumbe Barban dodatno su „podigle atmosferu“ svojim temperamentnim i veselim plesom. U nastavku programa koncerta nastupili su DJ Ante Sosa i Remix Band i nastavili su zabavljati publiku do jutarnjih sati. Ovi su izvođači već nekoliko puta nastupali u Barbanu te se organizatori nadaju i daljnjoj uspješnoj suradnji. Kroz program humanitarnog koncerta vodila je Nevia Kožljan a događaj je fotografijama zabilježio Sandi Sergović.

Kao popratni sadržaj uz jelo i piće koje se nudilo na štandovima organizatori su pripremili bogatu lutriju od čak 1200 različitih artikala, roba i usluga brojnih sponzora, dobrotvora i podupiratelja. Interes prisutnih potvrdila je izuzetno dobra posjećenost koncerta, konzumacija pripremljene hrane i pića od čega je sav prihod bio namjenjen za humanitarne svrhe. Listići lutrije prodali su se u rekordnom roku a svaki od njih bio je dobitni.

Organizatori zahvaljuju od srca svima koji su na bilo koji način pomogli u uspješnoj organizaciji i realizaciji Humanitarnog koncerta, brojnim sponzorima iz cijele Istre koji su donirali svoju robu i usluge. Zahvaljuju i svima koji su došli i prisustvovali programu, te onima koji su u skladu sa svojim mogućnostima financijski prilog uplatili na Žiro račun župe sv. Nikole Barban. Posebna zahvala ide medijima koji su pomogli u medijskoj prezentaciji, najavi i promociji Humanitarnog koncerta. Svi su oni simbolično stavili „svoje srce na dlan u Barbanu“. Za poželjeti je da se tradicija održavanja Humanitarnih koncerata uoči blagdana Tjelova nastavi i slijedećih godina jer među nama ima puno onih kojima je pomoć potrebna.

Napisala: Nevia Kožljan

 

Najave