O blagdanu sv. Lucije, 13. prosinca 2019., održan je prvi susret čitača Porečkog dekanata.

Papa Franjo je 30. studenog 2019. uputio Crkvi Apostolsko pismo  Aperuit illis u kojem govori o važnosti Riječi Božje u životu vjernika i liturgiji i u kojem ustanovljuje Nedjelju Božje riječi.

Papa određuje da se ta nedjelja održava svake III. nedjelje kroz godinu. Prvi puta u Crkvi Nedjelja Božje riječi će se obilježiti u nedjelju, 26. siječnja 2020. U ovom apostolskom pismu, između ostalog, papa naglašava važnost navjestitelja – čitača Božje riječi u liturgiji.

Potaknuti ovim papinim apostolskim pismom u Porečkom dekanatu odlučili su organizirati susrete čitača. Prvi je održan na blagdan sv. Lucije, 13. prosinca 2019. Unatoč snažnom vjetru i jakoj kiši u župnoj dvorani u Poreču okupilo se sedamdesetak čitača iz Porečkog dekanata. Na susretu će biti riječi o važnosti i ulozi čitača u liturgiji i o mogućnosti uspostave nove službi za čitače poput one izvanrednog djelitelja svete pričesti. 

Tema susreta bila je Čitač - poslužitelj riječi u liturgiji.  Voditelj susreta bio je vlč. Milan Zgrablić, župnik.

 

Drugi susret biti će u subotu 18. siječnja 2020. s početkom u 17,00 sati.

 Službu služitelja Božje riječi povjerit će kandidatima naš biskup mons. Dražen Kutleša, u subotu 25. siječnja 2020. dan u oči Nedjelje Božje riječi u katedrali u Poreču za vrijeme svete mise koja počinje u 18,00 sati, najavljuju iz Župnog ureda porečke katedralne Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije. 

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.