Utorak, 19 ožujka, 2024
Novosti

Nove molitvene zajednice i ciklusi predavanja

Uz mnoge molitvene zajednice koje postoje i redovito se okupljaju u našim crkvama, odnedavno djeluju postoje još tri nova zanimljiva projekta. U Banjolama su započeli susreti, petkom navečer, o tome kako moliti. U crkvi sv. Antuna u Puli, nakon što je ta župa dobila relikviju per tactum sv. Padre Pija, osnovana je Molitvena zajednica Padre Pija koja se okuplja svakog prvog četvrtka u mjesecu. U Rovinju i Puli održavaju se susreti koje organizira rovinjska Zajednica Jošua, riječ je o cilkusu predavanja po nazivom „Vjetar Božji“. U nastavku pročitajte detaljnije informacije, pozive koji su putem društvenih mreža organizatori tih okupljanja uputili javnosti.

MOLITVENA ZAJEDNICA PADRE PIA

Svakog prvog četvrtka u mjesecu u Župi sv. Antuna u Puli okuplja se MOLITVENA ZAJEDNICA PADRE PIA.  Susreti započinju u 17.30 sati molitvom svete krunice, u 18 sati je sveta misa, a u 18.30 je klanjanje.

„Ukoliko voliš ili želiš upoznati život i karizmu ovog katoličkog sveca, Padre Pia iz Pietrelcine, franjevca kapucina, blago preminulog u Gospodinu 1968. godine, vjernog svjedoka Radosne vijesti te sluge Gospodina našega Isusa Krista, pridruži nam se u molitvi svete krunice, omiljene molitve skromnog franjevca, koji je cjelodnevno razmatrao otajstvo Isusa Krista, pridruži nam se u slavlju presvete Euharistije koju je Padre Pio s tolikom vjerom i ljubavlju slavio, te ostani s nama u polusatnoj zahvali pred Presvetim Oltarskim Sakramentom pred kojim je Padre Pio provodio sate i sate u molitvi. Tolike milosti i čudesa Bog je udijelio svojim vjernima po zagovoru ovog samozatajnog sveca koji i dan danas ostaje bliz čovjeku u svakoj njegovoj potrebi. Dođi, moli i vjeruj.“ pozivaju franjevci.  

MOLITVENO KATEHETSKI SUSRETI VJETAR BOŽJI

“Molitveno katehetski susreti „Vjetar Božji“ jednostavan je poziv katolicima u dublji životvorni odnos s Duhom Svetim. To je odnos obilježen Ljubavlju Boga koji izdiše dah života u naše svakodnevno postojanje. Duh Sveti nije samo nešto povezano sa Svetom Potvrdom već Duh želi takav odnos s nama da nas povede na sjajnu nezamislivu avanturu; putovanje u samo Srce Božje.

Susrete uz suradnju sa zajednicom Jošua vode vlč. Damir Štifanić i p. Gaudencije Vito Spetić.”

BANJOLE: SUSRETI „UČIMO MOLITI“

Počeli smo petkom navečer u 19h u crkvi u Banjolama imati susrete  na kojima učimo moliti. Odaziv ovih par puta pokazuje da mnogi ljudi žele moliti ali ne znaju kako i doživljavaju mnoge poteškoće (izvana i iznutra) kad se žele malo zaustaviti i biti ovdje i sad sa sobom pred Istinom i Ljubavlju Božjom. Živimo kao hipnotizirani, kao na automatskom upravljanju… možemo neko vrijeme tako, ali na duge staze je opasno jer ćemo se zabit negdje. Strahovi, anksioznosti, stalno nategnuti odnosi u obiteljima, nemoć u odgajanju, nemoć sa svojim slabostima, ovisnostima… Kako biti slobodni? Kako postati svjesni sebe, života, Boga? Kako otkriti zahvalnost, mir, radost u Bogu? Kako dobiti mudrost, nutarnje rasvjetljenje? Postoji li život PRIJE smrti?…. Može li molitva išta promijeniti? Je li to neka pobožnjačka izmišljotina? Zašto Krist stalno poziva svoje učenike da bdiju nad sobom u molitvi?…. Dođi večeras u Banjole u 19h. Pozvani su mladi i odrasli vjernici i oni koji su se udaljili od Crkve pa i ateisti, agnostici dobre volje…. Dođi Mu! On je Mir!“ poziva župnik Premanture, Pomera i Banjola  vlč. Antun Nižetić.

 

 

Najave