Utorak, 19 ožujka, 2024
Novosti

Održan XVI. Koncert sv. Eufemiji

U nedjelju 1.rujna 2019. godine, na rovinjskom glavnom trgu održan je XVI. Koncert sv. Eufemiji.

Kao i svake godine prve nedjelje u rujnu tim glazbenim događanjem Župa sv. Eufemije slavljenički započinje  pripremu za proslave zaštitnice grada.

Svečano misno slavlje u crkvi sv. Eufemije u 19h predvodio je vlč. Jeronim Jokić župnik u Boljunu, dok su glazbeno animirali učesnici koncerta.

Koncert, pod pokroviteljstvom župe sv. Eufemije i Grada Rovinja započeo je u 20:30h nastupom mlade kantautorice iz Zadra Tee Vidaić. Nakon nje nastupio je rovinski kantautor Davor Terzić kojem se u nastupu pridružila supruga Vesna Terzić koja je uz Slavka Nedića (glazbenog urednika Hrvatskog katoličkog radija) vodila program.

Uslijedio je nastup gostujuće glazbene skupine VITA NOVA iz Pakraca. Nkon njih  nastupila je grupa POKLON, zatim kantautor iz Varaždina Antonio Tkalec i za kraj grupa SHALOM iz Pule, kojoj su se u posljenjoj skladbi pridtužili svi izvođaći.

 Glazbenici koji su nastupili redovito animiraju misna slavlja u svojim župama, prate klanjanja i duhovne obnove. Grupa Shalom i Vita nova neprekidno djeluju preko 30 godina, a na koncertu su se predstavili autorskim skladbama.

Tradicionalni su koncert popularne duhovne katoličke glazbe i ove godine organizirali Vesna i Davor Terzić.

 

Najave