U nedjelju, 12. svibnja u rovinjskom Oratoriju svečano je obilježena 25. obljetnica osnutka Udruge sv.Vinka Paulskog Konferencije sv. Eufemije. Tom je prigodom održana promocija monografije o radu Konferencije pod nazivom „Stopama sv. Vinka Paulskog“.

Uvodnu riječ održao je duhovnik Udruge i župnik župe sv. Eufemije mons. Vilim Grbac koji je zahvalio članicama na njihovom dugogodišnjem predanom radu u gradu Rovinju. Program je vodila predsjednica udruge i urednica monografije Vesna Terzić. O samim začecima osnivanja Udruge sv. Vinka Paulskog u RH govorila je Mirjana Zidarić članica prvoosnovane Konferencije u Istri, Konf. Sv. Jurja iz Pazina. Gost s Trsata, predavač fra. Ljubo Sestar, prenio je svoje dugogodišnje iskustvo karitativnog rada u Njemačkoj.

Predstavljajući Monografiju urednica Vesna Terzić zahvalila je svima koji su doprinijeli u realizaciji: mons. Ivanu Milovanu biskupu u miru koji je 1994. prilikom osnivanja bio župnik u Rovinju, mons. Vilimu Grpcu na uvodnoj riječi i svesrdnoj pomoći,vlč.Milanu Zgrabliću dugogodišnjem župniku i svim ostalim duhovnicima. Zahvalila se Dini Beletić prvoj predsjednici Udruge u Rovinju a ujedno i prvoj predsjednici Nacionalnog Vijeća u RH , gđi. Veroniki Kovačević dugogodišnjoj podpredsjednici udruge i svima ostalim koji su svojim pisanim osvrtima opisali svoje iskustvo predsjedanja Udrugom, Silvani Matohanca Rudan, Rebeki Sebastijan i Martini Ilakovac kćeri pokojne predsjednice Lidije Čutek.

Uz članove Udruge sv Vinka i Caritasa Rovinj, kao gosti nazočili su predstavnici Konferencija sv. Vinka iz Pazina, Pule, Buja i Rijeke.

Predstavnica sestara Milosrdnica s. Veronika Popić osvrnula se na simpozij Vinkovske obitelji u Rimu 2017.g prilikom obilježavanja 400-te obljetnice Vinkovske karizme, te izvijestila o novim planovima rada udruge sa beskućnicima.

Tehnička urednica Monografije Mirjana Ferenčić govorila je o realizaciji knjige koja je bogato ilustrirana i tiskana na 64 stranice u boji. Program je sa nekoliko skladbi popratio rovinjski kantautor Davor Terzić.

Svečani dio programa završen je podjelom zahvalnica članicama udruge i zahvalom sponzorima: Grad Rovinj-Cita di Rovigno, Župa sv. Eufemije,Caritas Rovinj, Jež tisak, EICO d.o.o. Rovinj, Restaurant Graciano- obitelj Švić, TZ Grada Rovinja i ostalima.

Obilježavanjem obljetnice Udruge sv. Vinka Konferencije sv. Eufemije započeli su i Dani otvornih vrata udruga Grada Rovinja –Manifestacija DOVU koju je 2012. godine pokrenuo Ured za udruge Vlade RH.

Misno slavlje predvodio je župnik mons. Vilim Grbac u zajedništvu sa kapelanom Damirom Štifanićem. (Davor Terzić)

 

 

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.