Potaknute najnovijim gospodarsko - socijalnim zbivanjima u svome gradu nekoliko mladih pulskih glazbenica održalo je u petak, 31. kolovoza 2018., koncert klasične glazbe, za pomoć obiteljima djelatnika Uljanika, koncerna koji zbog krize poslovanja nije isplatio mjesečni dohodak svojim radnicima.

„Kroz glazbeno-umjetnički sadržaj želimo ukazati na jedan značajan aktualni problem koji se tiče ovog grada, ove regije i ove države. Problem poznatiji široj javnosti kao Uljanik i neizvjesna budućnost svih žitelja ovih krajeva koji su usko vezani uz isti tiče se svih, radnika, zaposlenika, suradnika, djelatnika manjih firmi koje surađuju s Uljanikom, pa stoga i članova njihovih obitelji. Svi ste jako dobro upoznati s ovom situacijom pa smatramo da nema potrebe više pisati već djelovati.

Kao umjetnice, glazbenice razmišljale smo na koji način pridonijeti najugroženijim osobama kojima je veoma teško pronaći izlaz iz situacije u kojoj su se zatekli te smo odlučile barem malo pomoći kroz djelatnost kojom se inače bavimo“, napisale su organizatorice koncerta Elena Roce i  Žofie Součková, pozvavši u nastavku dopisa „na jedan mali koncert/glazbeno druženje nakon kojeg možete ostaviti svoju pomoć za te obitelji.“

Sakupljeno na koncertu uručeno je udrugama "Naš san njihov osmijeh" i "Udruga Sv. Vinka konferencija sv. Pavla“ koje su već pokrenule određene akcije prikupljanja namirnica, školskog pribora, odjeće i drugih potrepština.

„Nadamo se da ćemo nekome vratiti osmijeh na lice. Glazba nas povezuje, naročito u ovako teškim trenucima. Budimo tu jedni za druge!“, zaključile su organizatorice u svome dopisu.

Koncert je održan u župnoj crkvi Sv. Pavla na Vidikovcu u Puli. Nastupile su Elena Roce na orguljama i Žofie Součková na flauti, te dvije mlade gošće, Letizia Ulika Roce na violini i Anamarija Bukovnik na violončelu. (G. Krizman)

 

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.