U čast prvog spomena Pazina u jednoj listini izdanoj 2. lipnja 983. grad Pazin je u subotu, 2. lipnja 2018. proslavio svoj dan. Tim su povodom na svečanoj sjednici Gradskog vijeća zaslužnim građanima i institucijama uručena priznanja i godišnje nagrade.

U ime Župe Svete Lucije Pazinske župnik vlč. Željko Zec preuzeo je Povelju Grada Pazina koju je župa dobila za uspješno djelovanje i skrb o rodnoj kući biskupa Jurja Dobrile.

Preč. Željko Zec, župnik staropazinske Župe sv. Jurja i Župe Svete Lucije Pazinske, primanje Povelje prokomentirao je rekavši kako je to ujedno priznanje svim dosadašnjim župnicima koji su u četvrt stoljeća postojanja te župe u nju ugradili svoja svećenička nastojanja. No, istaknuo je nadalje, to je nadasve priznanje župljanima te župe koji svojim svesrdnim angažmanom i nesebičnim darivanjem sebe, svoga vremena, rada pa i materijalnih dobara svakodnevno realiziraju od najmanjih sitnica do najvećih projekata, te tako životom pokazuju da je župa za njih zaista – zajednica, šira obitelj koja je toga vrijedna, kao važan dio njihovog osobnog i obiteljskog života. Zahvalio je Gradu Pazinu na dodijeljenoj povelji istaknuvši da ga veseli što je gradska uprava prepoznala vrijednost nastojanja župljana Svete Lucije Pazinske te zaključio izrazivši nadu u nastavak plodonosne suradnje župe i gradskih struktura.

Ostali dobitnici su: Jadranka Červar za doprinos razvoju školskog sporta, Marija Ćus i Mirjana Gulja za dugogodišnji predani rad na području predškolskog odgoja, te Davorka Šajina za doprinos promociji kulturne baštine i gastronomije pazinskog kraja te doprinos projektu pripreme Pazinskog cukerančića. Ines Kovačić Drndić dobila je Zahvalnicu Grada Pazina za postignute rezultate tijekom 15 godina umjetničkog vođenja zbora Roženice. Nakon primljenih nagrada i priznanja Ada Mišon zahvalila je gradskom Vijeću koje je prepoznalo zasluge laureata dodajući kako će ih ova priznanja potaći na dodatnu humanost i društveni angažman. Uz spomenute dobitnike zaključkom gradonačelnika Renata Krulčića, nakon ocjene komisije, najljepše je uređenim izlogom proglašen izlog Metraže "Štefi", vlasnice Sandre Marečić.

Prije uručenja nagrada i priznanja gradonačelnik Krulčić u prigodnom se govoru osvrnuo na ostvarenja, rezultate, planove, ali i poteškoće u radu gradske uprave u proteklih godinu dana. Posebno je pri tomu istakao projekte izgradnje Doma za starije osobe i autobusnog kolodvora u Pazinu. Uz brojne ostale realizirane istaknuto je i proširenje groblja "Moj mir" u Pazinu za 104 nova grobna mjesta. (G. Krizman)

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.