Na V. korizmenu nedjelju, 18. ožujka 2018., u popodnevnima satima preko 200 vjernika Umaško-oprtaljskog dekanata zajedno sa svojim župnicima molili su križni put na prekrasnom lokalitetu Sv. Stjepana gdje se danas nalaze Istarske toplice.

Zahvalni Bogu da je zadržao oblake da ne izlije kišu, okupljeni vjernici mogli su savladati uspon u razmatranju, molitvi i pjesmi, unatoč uskoj i strmoj stazi. Izlazak na kalvariju koja završava na litici stijene gdje se nalazi i drevna crkvica Sv. Stjepana bez krova,  kulminirao je završnom molitvom i blagoslovom u veselom raspoloženju. Zahvalni i zadovoljni vjernici, su nakon uživanja u prekrasnom pogledu koji se pruža prema dolini Mirne, Motovunu, Buzetu i otvorima starih kamenoloma, druženje su nastavili u restoranu Istarskih toplica uz bratske agape koje su pripremili vjernici župa Zrenj, Šterna, Buje, te dobrih ljudi iz obližnjeg  Gradinja uz svesrdnu pomoć domaćina g. Mirka Klimana i Oprtaljskog načelnika g. Aleksandra Krta.

Vladimir Brizić, župnik

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.