Spomen sv. Huberta, u petak, 3. studenog, tradicionalno su obilježili i lovci u župama Porečke i Pulske biskupije. Ove smo godine primili fotografije iz dvije župe, Tinjana i Grožnjana, gdje se taj spomendan tradicionalno obilježava kao i, primjerice, u Kringi, Gračišću i drugim župama, a ove je godine po prvi put na spomen sv. Huberta održano misno slavlje, uz nazočnost velikog broja lovaca, i u župi sv. Matej – Cere.

3. 11. Sv. Hubert, zaštitnik je lovaca, šumara, mesara, lovačkih pasa; zazivan je i kao zaštitnik od uboda zmije i bjesnoće pasa. 

Naslovna fotografija: Na taj su dan lovačka društva iz Grožnjana i Momjana proslavila sv. misom svog nebeskog zaštitnika u župnoj crkvi u Grožnjanu, moleći njegov zagovor i zaštitu u životu i u lovu.

Dolje: Lovci u Tinjanu na sv. misi prigodom sv. Huberta

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.