Utorak, 19 ožujka, 2024
Novosti

Krštenje i krizma u obitelji Daus

U nedjelju, 30. srpnja 2017., mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru, predvodio je euharistijsko slavlje u župi Sv. Mihovila u Borutu i podijelio dva sakramenta: krštenje malom Benjaminu Dausu i krizmu njegovoj sestri Magdaleni.

Obitelj Daus, Albertu i Nardija Bog je obdario s četvero djece: Elizabeta (16 g.), Magdalena (14 g.), Bartol (10 g.) i Benjamin (3 mjeseca). Njihova je bila želja da biskup krsti najmlađe dijete, malog Benjamina i podijeli krizmu kćerki Magdaleni. Svoje želje iznijeli su župniku Pamiću i zajednički, na obostrano zadovoljstvo, došli do ostvarenja želje.

Obitelj Daus redovito dolazi na svetu misu i sudjeluje u životu župne zajednice. Elizabeta i Magdalena redovito čitaju na nedjeljnim misama, a njihov brat Bartol ministrira. U prigodnoj homiliji biskup je istaknuo kako je ovo važan i radostan događaj za obitelj, ali i za cijelu župnu zajednicu. Također, naglasio je važnost žrtve i odgoja djece jer danas mnogi mladi nisu spremni za žrtvu i zato ne sklapaju sakrament ženidbe. Djeca su dragulji i radost u obitelji. Da je to tako, biskup Milovan je naveo primjer jednog svećenika koji je u svojoj župi uveo praksu zvonjenja kada se rodi dijete. Na kraju je biskup čestitao obitelji Daus i zaželio im uspjeh u odgoju djece. U euharistijskom slavlju uz mons. Milovana, koncelebrirao je župnik Marijan Pamić koji se pridružio čestitkama i ujedno zahvalio biskupu što se odazvao pozivu te došao u njihovu župu. Cijela župna zajednica sudjelovala je u ovom radosnom slavlju molitvom i posebno odabranim pjesmama radujući se novom članu njihove župne zajednice. Obitelj Daus zahvalna je najprije dragom Bogu na prekrasnom daru života njihove djece, zatim župniku, biskupu, zboru i cijeloj župnoj zajednici. Zahvalni Bogu za primjer obitelji Daus i njihovoj otvorenosti životu molimo da ovaj događaj potakne mlade ljude na sklapanje sakramenta ženidbe i oslanjanje na Boga u svim trenucima života. (J. L.)                                                   

Najave