KOSTANJICA- Svečanom svetom misom, župljani Kostanjice i njihovi prijatelji iz okolnih župa: Grožnjana, Krasice, Momjana, proslavili su  svoje svete zaštitnike župe - sv. Petra i Pavla apostola.

Euharijstijsko slavlje vodio je mjesni župnik vlč. Miroslaw Paraniak.

Nakon svete mise uslijedila je zakuska i druženje na prostoru ispred crkve.

VDM

U nedjelju, 24. lipnja 2018. godine, na blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja, u Svetom Petru u Šumi, u Župi sv. Petra i Pavla, misnim slavljem pro populo, koje je predvodio župnik, pavlin o. Ivan Šarić OSPPE, upućena je zahvala Bogu za 60 godina orguljaške službe Milke Udovičić.

U Vodnjanu je, u četvrtak, 21. lipnja 2018., održan međunarodni simpozij povodom obilježavanja 200.-te godišnjice donošenja relikvija u Vodnjan. Predavanja o relikvijama i njihovu štovanju iz povijesno-političke, vjerske, ekumenske, antropološke i forenzičke perspektive te o viziji buduće prezentacije vodnjanskog sakralnog blaga iznijeli su renomirani stručnjaci iz Hrvatske i susjednih zemalja.

U nedjelju, 17. lipnja u Ližnjanu, mjestu na istočnoj strani Pulskoga dekanata, vjernici tamošnje Župe sv. Martina biskupa tradicionalno su proslavili spomendan Majke Božje od Kuj.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.