"Mi kršćani smo ljudi koji već sada živimo i trudimo se živjeti novim životom i svjedočimo snagu uskrsne preobrazbe koja je već započela, po daru Krista Raspetoga i Uskrsloga. Surađujući s Njime, po darovima Duha Svetoga koje smo primili, trudimo se trajno kroz naš životni hod suobličavati Isusu Kristu. Hraneći se  s Euharistijskoga oltara hranimo se Isusom Kristom ne bi li nas On suobličio sebi, ne bi li On bio naše nadahnuće i snaga u Uskrsnoj preobrazbi ovoga svijeta", istaknuo je nadbiskup Hranić u Žminju tijekom mise koju je suslavio u zajedništvu s biskupom Huzjakom i biskupom Milovanom.

Na sedmu vazmenu nedjelju 13. svibnja 2018., Majčin dan i 101. obljetnicu Gospinih ukazanja u Fatimi župnik vlč. Jordan Rovis blagoslovio je novosagrađenu kapelicu koju je u Pamićima u čast sv. Kristofora podigla obitelj Pamić. Uz dvije crkve (Sv. Leopolda i Kraljice Obitelji) to je četvrta kapelica u tome selu, a 118. u župi sv. Mihovila u Žminju i jedina posvećena ovome svecu.

Misu posvete ulja, u jutarnjim satima na Veliki četvrtak, 29. ožujka 2018., devedesetak svećenika i redovnika Porečke i Pulske biskupije, proslavilo je zajedno s biskupom ordinarijem mons. Draženom Kutlešom i biskupom u miru mons. Ivanom Milovanom.

Ordinarij je na početku mise istaknuo kako se ta misa služi uz ostalo i za sve pokojne biskupe i svećenike ove biskupije, u znak zahvalnosti za sve što su tijekom svoga života ugradili u dobrobit ove mjesne crkve te kao znak zahvalnosti što današnji kler može ići njihovim stopama.

U Puli, jedinoj istarskoj župi posvećenoj sv. Josipu, ove je godine svečano misno slavlje povodom blagdana sv. Josipa, 19. ožujka, predvodio vlč. Antun Nižetić, župnik Premanture i Pomera, u suslavlju sa svećenicima Pulskog dekanata.