U Lanišću, mjestu mučeništva bl. Miroslava Bulešića, u predvečerje 70. obljetnice njegovog mučeništva, na svečanoj akademiji tijekom koje će biti predstavljen Duhovni dnevnik Blaženika i fotomonografija o njegovoj beatifikaciji, biti će nazočan dio krizmanika koji su primili sakrament potvrde te nedjelje, 24. kolovoza 1947. godine, kada je neposredno nakon mise bl. Miroslav Bulešić ubijen u laniškoj župnoj kući. Toga je dana sakrament potvrde primilo 237 krizmanika. Okupiti će se tek dio tadašnjih krizmanika, oni koji budu u mogućnosti doći, jer valja uzeti u obzir da su, zbog velikog raseljavanja žitelja toga kraja u poratnom vremena, mnogi razasuti diljem svijeta, a jedan se dio već preselio u Vječnost.

U nedjelju, 30. srpnja 2017., mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru, predvodio je euharistijsko slavlje u župi Sv. Mihovila u Borutu i podijelio dva sakramenta: krštenje malom Benjaminu Dausu i krizmu njegovoj sestri Magdaleni.

U srijedu 27. srpnja Crkva se spominje Sv. Panteleona. Možda je mnogima nepoznata činjenica da na području naše biskupije postoji njemu posvećena crkva, i to u mjestu Tićan, koje po crkvenom ustroju pripada Župi Sv. Vital – Brig u Porečkom dekanatu, no vjerojatno je poznatije zbog povezanosti sa astronomskim projektom zvjezdarnice u realizaciji Astronomske udruge Višnjan.

U utorak, 26. srpnja 2017. godine, na Stanciji Sv. Ana nedaleko Vižinade spomendan Sv. Ane i Joakima obilježen je misnim slavljem koje je predvodio je vlč. Leonardo Krakan, župnik Vižinade.