U nedjelju, 30. srpnja 2017., mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru, predvodio je euharistijsko slavlje u župi Sv. Mihovila u Borutu i podijelio dva sakramenta: krštenje malom Benjaminu Dausu i krizmu njegovoj sestri Magdaleni.

U srijedu 27. srpnja Crkva se spominje Sv. Panteleona. Možda je mnogima nepoznata činjenica da na području naše biskupije postoji njemu posvećena crkva, i to u mjestu Tićan, koje po crkvenom ustroju pripada Župi Sv. Vital – Brig u Porečkom dekanatu, no vjerojatno je poznatije zbog povezanosti sa astronomskim projektom zvjezdarnice u realizaciji Astronomske udruge Višnjan.

U utorak, 26. srpnja 2017. godine, na Stanciji Sv. Ana nedaleko Vižinade spomendan Sv. Ane i Joakima obilježen je misnim slavljem koje je predvodio je vlč. Leonardo Krakan, župnik Vižinade.

Pulski dekan, preč. Milan Mužina ima jednu dugogodišnju tradiciju o blagdanu sv. Ane. Naime, ove je godine, po 27 put, o blagdanu sv. Ane, na poziv župnika Ivana Trohe,  predvodio svečano misno slavlje u crkvi sv. Ane u mjestu Mali Lug u župi Gerovo, u Gorskom Kotaru. Blagdan se ondje slavi na najbližu nedjelju, pa je tako ove godine svečanost proslavljena 23. srpnja misnim slavljem u 17 sati. Na misi se, kao i svake godine, okupilo oko tristotinjak osoba iz okolnih župa, a poseban se značaj na toj proslavi sv. Ane pridaje podjeli spomen sličica na kraju mise.