Središnja uprava Papinskih misijskih djela u RH svake godine priprema naljepnice koje se dijele vozačima za vozila prigodom sakupljanja sredstava za Akciju MIVA, za nabavku potrebnih vozila misionarima u misijama.

Ove godine je kao zaštitni lik Akcije MIVA odabran kip sv. Kristofora koji se nalazi u crkvi sv. Roka u Umagu, u župi sv. Peregrina. Autor fotografije je naš dragi suradnik Mijat Gavran.

Kao najavu akcije MIVA, u organizaciji Papinskih misijskih djela, donosimo poziv/poticajno pismo našeg dijecezanskog ravnatelja Papinskih misijskih djela, preč. Mirka Vukšića:

„Poštovani župnici, suradnici i simpatizeri PMD-a, u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Pred nama je Nedjelja, 21.7. dan sv. Kristofora, kada u misijskom djelovanju u našoj domovinskoj Crkvi posebnu pozornost poklanjamo AKCIJI MIVA (misijska vozila ). Posljednjih godina PMD u Hrvatskoj, zahvaljujući vašoj dobroti i darežljivosti vaših vjernika, poslala su mnoga vozila u misije, što znači da se ovakav oblik pomoći pokazao vrlo efikasan.

 "Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre" – geslo je akcije, u koju se želimo  uključiti kako bismo svojim darom pomogli  našim misionarima diljem svijeta.

Predlažem da na spomenutu nedjelju iza svetih misa organizirate blagoslov prijevoznih sredstava: kamiona i autobusa, automobila, mopeda i bicikla, tricikla i bolesničkih kolica, svega što ima kotače, vesla ili tome slično, što služi ljudima  da plove i da se voze. Dobrovoljnim prilozima koji će vjernici tom prilikom darovati, nabaviti će se vozila za misije. Potrebe su velike.

Želim izraziti zahvalnost svima onima, koji su se do sada s radošću uključivali u Akciju, kao i svim novim župama koje u Akciju ulaze po prvi puta. Zahvalan sam Gospodinu, za svaki novi poticaj kojim se želi pomoći našim dragim misionarima, u njihovom plemenitom radu.     

Župe koje nemaju omogućen pristup vozila do crkve i neće blagoslivljati vozila na parkiralištu, mogu blagosloviti naljepnice i dijeliti ih vjernicima uz dobrovoljni prilog.  Ako vam predloženi datum ne odgovara, slobodni ste izabrati neku drugu nedjelju, ali svakako to učinite.      

Svi koji se žele uključiti u Akciju MIVA neka se jave zbog narudžbe prigodnih naljepnica i  mirisa za automobile ili drugih misijskih materijala.                                                 

I dok pomažemo misionare u dalekim misijskim krajevima i sami postajemo misionari. Stoga vam zahvaljujem i molim Božji blagoslov za svakoga od vas!         

Ravnatelj PMD-a u Porečkoj i Pulskoj biskupiji:

vlč. Mirko Vukšić,

Tel.; 099/300-2545

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

vlč. Mirko Vukšić

 

 

Najave i obavijesti

Nedjelja: 1 Stu 2020
Svetkovina Svih svetih u Poreču

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.