Utorak, 19 ožujka, 2024
Misije

Centralno misijsko klanjanje uoči Misijske nedjelje

U ovom tjednu prije misijske nedjelje, cijela Crkva je pozvana na molitvu za misije i misionare. S tim ciljem organizirana je u četvrtak, 18. listopada 2018. molitva u Župi sv. Ivana Krstitelja za cijeli grad Pulu.

Molitva je započela listopadskom pobožnošću, molitvom krunice i litanijama Blaženoj djevici Mariji.  Nakon toga je uslijedila sv. misa koju je predvodio ravnatelj Papinskih misijskih djela u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, labinski dekan preč. Mirko Vukušić. U propovijedi je istaknuo primjer sv. Luke, na čiji se blagdan održalo to misijsko klanjanje, kako je i sv. Luka, slušajući apostole, osjetio potrebu da i on dalje nastavi govoriti i svjedočiti za Isusa. Tu svijest trebaju razvijati i današnji kršćani, jer poznavanje Isusa nas ne može ostaviti same i zatvorene nego njega treba naviještati drugima. Isto tako osvrnuvši se na prvo čitanje naglasio je da se sv. Pavao osjetio sam i napušten, tako se i današnji misionari često osjete sami i napušteni, zato smo pozvani za njih moliti i njima pomagati na različite načine.

U euharistijskom klanjanju koje je slijedilo nakon sv. mise u molitvi za misionare i njihovo poslanje molilo se za našu svijest, da shvatimo da smo i mi poslani na svojim radnim mjestima u svom svakodnevnom životu biti misionari. Na sv. misi i klanjanju pjevali su članovi župnih zborova, pod vodstvom Božene Bukovnik i Dolores  Biasiol Vojnić. Nakon blagoslova s Presvetim vjernici su se okupili zajedno s domaćim svećenicima i predvoditeljom sv. mise na druženju i razgovoru u župnim prostorijama. (o. Đuro Hontić)

 

 

Najave