"Moj dar slavi Boga za sve sretno prijeđene kilometre",moto je humanitarne organizacije MIVA, koja već 91 godinu pomaže u borbi protiv nepismenosti, siromaštva, bolesti, gladi i žeđi.

Akcijom  MIVA (Misijska vozila) spašavamo živote, vraćamo zdravlje bolesnima, siromašnoj djeci omogućujemo pristup obrazovanju, gradimo škole i  bolnice.

Papinska misijska djela Hrvatske i ove godine započela su  godišnju akciju MIVA, na nedjelju 22. srpnja 2018., koja je posvećena svetom Kristoforu, zaštitniku vozača. Toga  se dana u Porečkoj  i Pulskoj biskupiji, u mnogim župama organizirao blagoslov automobila da bi se tom prilikom prikupila sredstva, kojima bi se pomoglo  našim misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila  za misijska putovanja, u  naviještanju  Radosne vijesti. U nekim župama koje nisu imale mogućnost za blagoslov automobila, blagoslovile su se naljepnice s likom sv. Kristofora i podijelile vjernicima.                            

U Porečkoj i Pulskoj biskupiji, prošle je godine u Akciji bilo uključeno 12 župa, a ove  godine taj broj je porastao na 25 župa, od kojih je 10 sudjelovalo po prvi puta. Zahvaljujemo  Gospodinu za ovako velik odaziv, i želja nam je da se MIVA proširi na što više župa, lijepe nam Istre. Neka nam to bude poticaj  da se s ljubavlju otvorimo za pružanje pomoći  najpotrebnijima. Ove je godine provođenjem akcije MIVA u našoj biskupiji  prikupljeno 33.597,00 kn.

 Župe koje su sudjelovale u MIVI:

 Vlč. Đuro Hontić, sv. Ivan Krstitelj - Pula

 Vlč. Josip Grbac , sv. Pelegrin - Umag u zajedništvu s Murinama

Vlč. Benjamin Petrović, BDM od Milosti - Sveta Marija na Krasu, sv. Ivana ap. - Savudrija, sv. Sabe opata - Kaštel

 Vlč. Carlos  Arturo  Fonseca Farfan, sv. Stjepana prvomučenika - Petrovija, BDM od Snijega - Materada, sv. Petra i Pavla - Kršete

Vlč. Blaž Bošnjaković , Gospa Fatimska - Labin Donji, Presveto Srce Isusovo - Marcilnica

Vlč. Mirko Vukšić , sv. Barbara - Raša, Rođenja Maijina - Labin Gornji

Vlč. Milan Zgrablić, Uznesenja BDM - Poreč

Fra. Smiljan Berišić, samostan Rovinj i sv. Antun opat - Rovinjsko  Selo ( sudjeluje prvi puta )

Vlč. Lino Zohil, sv. Martin biskup - Vrsar, -sv. Andrija ap. - Gradina ( sudjeluje prvi puta )

Vlč. Bernard Jurjević , sv. Nikola biskup - Barban, Bezgrešno začeće BDM i sv. Ivan Krstitelj - Sveti Ivanac nad Rašom ( sudjeluje prvi puta )

Vlč. Josip Peteh, sv. Antun opat - Kršan, sv. Juraj muč. - Brdo, Presveto Trojstvo - Ćepić, ( prvi puta )

Vlč. Milivoj Koren, sv. Mihovil ark. - Pazinski  Novaki , sv. Petar i Pavao - Gologorica, Uznesenje BDM - Paz ( prvi puta )

Najave i obavijesti

Nedjelja: 31 Svi 2020
Obavijest o Tečaju priprave za brak u mjesecu svibnju

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.