Utorak, 19 ožujka, 2024
Misije

Akcija MIVA 2018.

Papinska misijska djela Hrvatske i ove godine započinju godišnju akciju – MIVA Hrvatska (Misijska vozila) i to u nedjelju 22. srpnja koja je između ostaloga posvećena i svetom Kristoforu, zaštitniku vozača. Toga će dana i na području Porečke i Pulske biskupije u mnogim župama nakon mise za puk održati blagoslov vozila. 

Akcija MIVA već 91 godinu pomaže u borbi protiv nepismenosti, siromaštva, bolesti, gladi i žeđi, a svake nas godine iznova podsjeća na sva naša sretna putovanja. Istodobno nas potiče na solidarnost s onima koji će, po našem daru misijskog vozila, spasiti živote i vratiti zdravlje bolesnima, koji će siromašnima omogućiti pristup školi, koji će doći do vjernika koji ih željno čekaju, koji će im dovesti i potrebnog materijala za gradnju crkve, za gradnju škola i ambulanti. Da bi misionari došli do svojih ljudi i naviještali Isusa, da bi im pomogli u svakom pogledu, ponekad moraju prijeći i stotine kilometara.

Akcija traje cijele godine kada vozači, kao i svi drugi sudionici prometa, imaju priliku dati svoj dar za sretno prijeđene kilometre. Koliko je moćan taj dar i kako uistinu rješava velike brige naših misionara u dalekim krajevima svijeta, svjedoče vozila koja su rezultat akcije MIVA.

Prikupljena sredstva biti će namijenjena misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila. Tim će se darom nekome spasiti život ili vratiti zdravlje, omogućiti put u školu i još puno dobra. MIVA Hrvatska i MIVA Bosna i Hercegovina do sada su pomogle nabaviti: 21 automobil, 1 traktor, 34 bicikala, 15 tricikala i 7 motocikala. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavljeno je 5 terenska vozila.

Neka nas geslo akcije “Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre” svake godine podsjeti na sva naša putovanja i na svaki sretno prijeđen put, a taj toliko potreban dar našim misionarima koji pomaže i spašava naše misionare i sve ljude u  zemljama gdje oni djeluju, neka bude rezultat ove akcije MIVA.

Sve informacije o akciji MIVA, savjete i dokumente u svezi s blagoslovom vozila možete pronaći na stranici www.misije.hr u RH ili www.missio.ba u BiH, a na poveznici možete pogledati promotivni video na stranici Papinskih misijskih djela.

Najave