Utorak, 19 ožujka, 2024
Misije

“Maslinova grančica – moj dar za misije”

I ove godine, mnoge župe naše biskupije, uključile su se u humanu akciju ” Maslinova grančica – moj dar za misije. ” koju organiziraju Papinska misijska djela naše biskupije, pod vodstvom ravnatelja vlč.  Mirka Vukšića.

Tom akcijom želi se prikupiti što više grančica, koje se šalju u župe iz unutrašnjih krajeva Hrvatske, koje nemaju masline, a ova akcija će omogućiti da je na blagdan Cvjetnice i oni mogu dobiti. Sva sredstva koja se prikupe kroz dobrovoljni prilog za grančice, šalju se za školovanje  djece u misijama i njihove potrebe. Iako nam vrijeme nije bilo naklonjeno za rezidbu maslina, zbog učestale kiše, vrijedne i marljive ruke naših suradnika i simpatizera PMD-a, nisu se pokolebale, jer su im motiv bila djeca kojoj će se pružiti pomoć. U akciju su se uključili volonteri svih uzrasta. Radili su uz pjesmu i molitvu i na taj način se još više zbližili. Masline su krenule put unutrašnjosti gdje se misijsko zajedništvo nastavlja u župama koje će na Cvjetnicu te grančice ponuditi svojim župljanima.

Župe koje su sudjelovale u ovogodišnjoj akciji su:

Labin Gornji – vlč. Mirko Vukšić, Labin Donji – vlč. Blaž Bošnjakovič, Rabac – vlč. Stipan Mišura, Rovinj – vlč. Vilim Grbac, Umag, Murine – vlč. Josip Grbac, Kršete, Materada, Petrovija – vlč. Carlos Arturo Fonseca Farfan, Sv. Marija na Krasu, Kaštel i Savudija – vlč. Benjamin Petrović.

Svima veliko hvala a Gospodin im bio nagrada. (Snježana Kruhak, misijska suradnica – Umag)

 

Najave