Utorak, 19 ožujka, 2024
Misije

U Istri provedena Akcija MIVA

U nedjelju, 23. srpnja 2017. održana je još jedna Akcija MIVA pod geslom ” Moj dar slavi Boga za sve sretno prijeđene kilometre”. Akciju MIVA promoviraju Papinska misijska djela, na razini cijele Crkve, a prihodi su namijenjeni za nabavku vozila za misionare.

U Porečkoj i Pulskoj biskupiji prošle je godine bilo uključeno 9, a ove godine je sudjelovalo 12 župa.  U nekim župama, gdje je to bilo moguće, nakon mise održan je blagoslov vozila, a u nekima, gdje parkiralište nije u blizini crkve blagoslovljene su naljepnice sa likom sv. Kristofora.

„Zahvalan sam Gospodinu za svaki novi poticaj kojim se želi pomoći našim dragim misionarima u njihovom plemenitom radu. U prošlogodišnjoj Akciji MIVA u našoj Biskupiji prikupljeno je 16.200 kn, a u Akciji MIVA Hrvatska i BiH, prikupljeno je 80.000 €. Tim sredstvima kupljena su tri terenska vozila, tri motocikla i trinaest bicikla. I dok pomažemo misionare u dalekim misijskim krajevima i sami postajemo misionari. Stoga vam zahvaljujem i molim Božji blagoslov za svakoga od vas!“ stoji u zahvali dijecezanskog ravnatelja Papinskih misijskih djela vlč. Mirka Vukšića.

Fotogalerija:

   

Najave