Vlč. Darko Kovačević, svećenik Porečke i Pulske biskupije, proslavio je mladu misu 24. lipnja 2019., u župi Sv. Luke evanđeliste u Sarajevu.

Svoju mladu misu, u župi Sv. Luke, evanđeliste u sarajevskom Novom Gradu, proslavio je u večernjim satima svetkovine Sv. Ivana Krstitelja, don Darko Kovačević (1980.), svećenik Porečke i Pulske biskupije, član Neokatekumenskoga puta. Na prvoj mladoj misi u povijesti ove sarajevske župe utemeljene 1996., uz mladomisnika Darka suslavilo je devet svećenika, posluživala dvojica đakona, asistirali bogoslovi Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater iz Vogošće, a vjerničko mnoštvo ispunilo je moderno crkveno zdanje, prenosi nedjelja.ba.

Nakon pozdrava koje je uputio župnik vlč. Željko Vlajić, blagoslov su don Kovačaviću dali njegovi roditelji Slavko i Jele.

Na misi je propovijedao don Jurica Mazani, vicerektor u Sjemeništu Redemptoris Mater u Puli. Uvodno je istaknuo kako svatko treba iskoristiti ovaj milosni trenutak mlade Mise za sebe, jer u duhu svetkovine Sv. Ive čije ime znači "Bog proviđa, daje milost", ovo je "povoljan trenutak za susret s Kristom".

"Ivan je najveći od žene rođen jer je naviještao ono što je najvažnije za čovjek: pozvao je na obraćenje i pokazao Zaručnika (...) Jedina Ivanova služba je zapravo bila da predstavi Zaručnika. To je i poslanje jednoga svećenika - da Zaručnici tj. Crkvi, narodu, predstavi Zaručnika. A to se može dogoditi ako 'Ivan', odnosno svećenik poznaje Zaručnika", rekao je don Jurica te, uz ostalo, poželio mladomisniku da "prihvati mentalitet proroka naviještajući istinu Isusa Krista", za što se isplati i svaku žrtvu podnijeti.

Na kraju misnoga slavlja kojega su pjesmom i svirkom animirali članovi Neokatekumenskoga puta iz Sarajeva, rektor Sjemeništa u Vogošći don Michele Capasso, pozdravio je nazočne i protumačio da će don Darko podijeliti svoj mladomisnički blagoslov, a potom će svi koji to žele moći poljubiti svećenikove ruke - jer su to ruke koje mogu opraštati grijehe te zazivom Duha Svetoga vršiti pretvorbu u euharistiji.

Poslije svete mise, nazočni su nastavili bratsko druženje u dvorištu župne crkve uz prigodni domjenak.

Inače, don Darko je rođen u Mostaru, ali je odrastao u Sarajevu, gdje je jedno vrijeme svoga života proveo kao član župe Sv. Leopolda Mandića u Briješću. Otkrivajući svoje duhovno zvanje u okrilju zajednice Neokatekumenskoga puta, pošao je u Sjemenište Redemptoris Mater u Puli, gdje je nakon završenoga filozofsko-teološkoga studija i zaređen za svećenika Porečke i Pulske biskupije. (KTA/TUPPB)

Najave i obavijesti

Subota: 28 Stu 2020
Đakonsko ređenje u Puli

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.