Utorak, 19 ožujka, 2024
Duhovna zvanja

Zahvala župniku

U nedjelju, 15. listopada 2017., kada se u mnogim crkvama obilježavala Nedjelja zahvalnosti za plodove zemlje, župljani župe sv. Ivana Krstitelja u Puli na poseban su način odlučili izraziti zahvalnost svome župniku, fra Đuri Hontiću, za sve što je u dvije godine od kada je na službi u Puli učinio za tu župu.

Tu je misu pro populo predvodio župnik, u suslavlju sa fra Nikolom Rožankovićem, nekadašnjim kapelanom te župe, koji je sada na službi u Padovi te je došao svojoj bivšoj župi u posjetu sa skupinom Hrvata nastanjenih u Italiji.

Na kraju misnog slavlja nekoliko župljana je podsjetilo na sve što je u posljednje vrijeme učinjeno na uređenju te nove župne crkve koja je posvećena o župnom blagdanom u lipnju ove godine. Ujedno je upućena zahvala svima, župljanima i biskupiji, koji su financijski podržali radove na uređenju crkve, koja je doista u posljednjih dvije godine doživjela značajne promjene u unutarnjem i vanjskom uređenju. Župljani su se tom prigodom sa zahvalnošću prisjetili i svih redovnika koji su djelovali u toj  župi od njezina osnivanja: fra Bernardina, fra Jere, fra Tomislava, fra Krunoslava, fra Nikole, fra Miroslava, Fra Željka i fra Vladimira. Ujedno je sa nekoliko dana zakašnjenja župniku čestitan rođendan te mu je uz druge prigodne darove uručena i slika, naslikana po narudžbi u tehnici ulja na platnu, koja prikazuje župnu crkvu i župnika fra Đuru Hontića.

 

Najave