Utorak, 19 ožujka, 2024
Duhovna zvanja

Razrješenja i imenovanja svećenika u Porečkoj i Pulskoj biskupiji

Odlukom ordinarija mons. Dražena Kutleše Biskupski ordinarijat u Poreču izdao je dekrete razrješenja i imenovanja, te novi raspored pastoralnih službi u Porečkoj i Pulskoj biksupije:

Vlč. o. Job Mikolić razrješuje se službe župnika župe sv. Antuna opata u Rovinjskom Selu.

Vlč. o. Smiljan Berišić imenuje se župnikom župe sv. Antuna opata u Rovinjskom Selu.

Vlč. o. Marijan Glamočak imenuje se župnim vikarom župe sv. Antuna opata u Rovinjskom Selu.

Vlč. o. Darko Tepert dobiva ispovjednu jurisdikciju i kanonsku misiju za samostansku crkvu Pohođenja Blažene Djevice Marije u Pazinu.

Vlč. Mladen Milohanić razrješuje se službe župnika župa sv. Servula u Bujama i sv. Jurja mučenika u Tribanu s time da i dalje zadržava pastoralnu brigu za župu sv. Jurja mučenika u Tribanu.

Vlč. Lino Rakar razrješuje se službe župnika župa sv. Jurja mučenika u Zrenju i sv. Mihovila arkanđela u Šterni.

Vlč. Vladimir Brizić razrješuje se službe upravitelja župa sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, sv. Ivana Krstitelja u Krbunama i sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima, a imenuje se župnikom župa sv. Servula mučenika u Bujama, sv. Jurja mučenika u Tribanu, sv. Jurja mučenika u Zrenju i sv. Mihovila arkanđela u Šterni.

Vlč. Milivoj Koren razrješuje se službe župnika župa Rođenja BDM u Gornjem Labinu, sv. Barbare djevice i mučenice u Raši, Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, sv. Martina u Svetom Martinu i sv. Ivana i Pavla mučenika u Šumberu, a imenuje se župnikom župa sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima i sv. Ivana Krstitelja u Krbunama.

Vlč. Mirko Vukšić razrješuje se službe župnika župa BDM od Snijega u Materadi, sv. Petra i Pavla apostola u Kršetama i sv. Stjepana prvomučenika u Petroviji, a imenuje se župnikom župa Rođenja BDM u Labinu Gornjem i sv. Barbare djevice i mučenice u Raši.

Vlč. Geremia Massa imenuje se župnikom župa Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, sv. Martina u Svetom Martinu i sv. Ivana i Pavla mučenika u Šumberu.

Vlč. Carlos Arturo Fonseca razrješuje se službe župnog vikara u župama sv. Filipa i Jakova apostola u Filipani, Gospe od Zdravlja u Hreljićima, sv. Petra i Pavla apostola u Marčani i sv. Flora biskupa u Loborici, a imenuje se župnikom župa BDM od Snijega u Materadi, sv. Petra i Pavla apostola u Kršetama i sv. Stjepana prvomučenika u Petroviji.

Vlč. Anton Nižetić razrješuje se službe duhovnog pomoćnika u župi sv. Blaža biskupa i mučenika u Vodnjanu.

Vlč. Hrvoje Okadar razrješuje se službe župnika župa sv. Petra i Pavla apostola u Marčani i sv. Flora biskupa u Loborici. U župi sv. Blaža biskupa i mučenika u Vodnjanu preuzet će jednu nedjeljnu misu.

Vlč. Jure Purkić razrješuje se službe župnika župa sv. Jurja mučenika u Boljunu, sv. Martina biskupa u Dolenjoj Vasi i sv. Petra i Pavla apostola u Vranji, a imenuje se župnikom župa sv. Petra i Pavla apostola u Marčani i sv. Flora biskupa u Loborici.

Vlč. Jeronim Jokić razrješuje se službe župnog suradnika u župama Rođenja BDM u Labinu Gornjem, sv. Barbare djevice i mučenice u Raši, Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, sv. Martina u Svetom Martinu i sv. Ivana i Pavla mučenika u Šumberu, a imenuje se župnim upraviteljem župa sv. Jurja mučenika u Boljunu, sv. Martina biskupa u Dolenjoj Vasi i sv. Petra i Pavla apostola u Vranji.

Vlč. Marcin Madej razrješuje se službe župnog vikara u župama Uznesenja BDM u Puli i sv. Margarete djevice u mučenice u Štinjanu, a imenuje se župnim vikarom župa sv. Servula mučenika u Bujama, sv. Jurja mučenika u Tribanu, sv. Jurja mučenika u Zrenju i sv. Mihovila arkanđela u Šterni.

Vlč. Mauro Boccadoro, mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Uznesenja BDM u Puli i sv. Margarete djevice i mučenice u Štinjanu.

Vlč. Anton Pernat razrješuje se službe župnog vikara župe sv. Peregrina mučenika u Umagu i stavlja se na raspolaganje Neokatekumenskom putu.

Vlč. Dejvis Martinović, mladomisnik imenuje se župnim vikarom župe sv. Peregrina mučenika u Umagu.

Vlč. Goran Levak, mladomisnik imenuje se vicekancelarom Porečke i Pulske biskupije.

Vlč. Alejandro Castillo je ponovno imenovan ravnateljem Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije na razdoblje od pet godina.

 

           

           

 

 

 

 

 

 

Najave