Povodom blagdana sv. Josipa razgovarali smo s preč. Milanom Zgrablićem, porečkim dekanom i župnikom porečke katedralne župe, no ono zbog čega je došlo do ovog razgovora je njegova služba pročelnika dijecezanskog Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu.
On je nedavno u tom svojstvu realizirao jednu lijepu brošuru s molitvama i pobožnostima sv. Josipu.
U razgovoru pojašnjava zašto Crkva redovito poziva vjernike diljem svijeta da kroz odabrane godine na poseban način slavi određene svetačke likove, ili druge važne elemente našeg vjerničkog univerzuma, tko to bira, koliko se često takve godine proglašavaju i zašto je ova godina posvećena sv. Josipu.
Preč. Zgrablić nadalje progovara o posebnoj povezanosti hrvatskoga naroda sa sv. Josipom.
Pojašnjava u kakvim se sve okolnostima u ovoj godini može dobiti potpuni oprost, otkriva kako je i zašto nastala ta brošura koja je prije svega - poziv na molitvu sv. Josipu.
(Razgovarala: G. Krizman)

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.