Blagdan Gospe od Anđela, Porcijunkula, ili kako se u Pazinu uobičajeno naziva „Rim“, u četvrtak, 2. kolovoza  2018. godine, u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina proslavljena je svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, u suslavlju sa svećenicima iz okolnih župa.

U nedjelju, 8. srpnja 2018., godine svečano je u crkvi Svetog Josipa u Puli proslavljen spomen blažene Marije Propetog Isusa Petković. Taj se spomen u toj župi redovito slavi od izgradnje nove crkve, od 2004. godine.

Svečanom misnom poldanicom pulska Župa sv. Ivana Krstitelja proslavila je u nedjelju, 24. lipnja 2018., blagdan rođenja svog nebeskog zaštitnika, a ujedno i prvu obljetnicu posvete novoizgrađene crkve. Misno slavlje predvodio je o. Ivan Bradarić, rektor Nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku.

Porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša misno slavlje svetkovine Uskrsa predvodio je u porečkoj bazilici.

U svetopisamskom prikazu Isusova posljednja tri dana ovozemaljskoga života vidimo mnoge likove koji su svojim djelovanjem pokazali svoju pravu narav i koje su njihove namjere, rekao je biskup na početku homilije.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.