Porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša misno slavlje svetkovine Uskrsa predvodio je u porečkoj bazilici.

U svetopisamskom prikazu Isusova posljednja tri dana ovozemaljskoga života vidimo mnoge likove koji su svojim djelovanjem pokazali svoju pravu narav i koje su njihove namjere, rekao je biskup na početku homilije.

Svečano večernje misno slavlje o svetkovini sv. Mavra, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, predvodio je porečki i pulski ordinarij mons. Dražen Kutleša u suslavlju sa kanonicima Porečkog stolnog kaptola sv. Maura i drugim svećenicima. Tom su prigodom tradicionalno dodijeljena priznanja zaslužnim vjernicima laicima koje su predložili svećenici u pojedinim dekanatima.

U utorak, 21. studenoga 2017. godine u porečkoj prvostolnici svečano je proslavljena svetkovina sv. Mavra, zaštitnika Porečke biskupije i Grada Poreča. Proslava je ove godine bila u znaku obilježavanja 70. obljetnice uspostave privremene Pazinske apostolske administrature te 40. obljetnice ujedinjena Crkve u Istri.

U utorak, 10. listopada, u pulskoj crkvi Majke Božje od Milosrđa, ili kako je žitelji Pule češće zovu, u crkvi Misericordiae, filijalnoj crkvi katedralne župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, proslavljen je blagdan Majke Božje od Milosrđa. Do sada se je uobičajeno obilježavao druge nedjelje listopada, no od ove je godine odlučeno da to, neovisno o danu u tjednu, bude točno 10. listopada, na dan kada se je na tome mjestu Majka Božja ukazala 1383. godine.