Štinjan: Proslava sv. Margarete

Blagdan sv. Margarete, djevice i mučenice, u jedinoj njoj posvećenoj župi i Porečkoj i Pulskoj biskupiji, u mjestu Štinjan u Pulskom dekanatu, proslavljen je u četvrtak, 20. srpnja 2017., svečanim misnim slavljem koje je u ispunjenoj župnoj crkvi predvodio vlč. Darko Zgrablić, župnik Svetvinčenta.

U nedjelju, 9. srpnja 2017., godine svečano je u župi Svetog Josipa u Puli proslavljen spomen blažene Marije Propetog Isusa Petković. Taj se spomen u toj župi redovito slavi od izgradnje nove crkve (2004.), pa je to već postala tradicija.

Svetkovina sv. Tome, zaštitnika Pulske biskupije i Grada Pule proslavljena je u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine, svečanim koncelebriranim misnim slavljem  koje je u suslavlju s tridesetak svećenika te kanonicima pulskog Stolnog kaptola sv. Tome apostola predvodio porečki i pulski ordinarij mons. Dražen Kutleša.

Pulska katedralna župa Uznesenja Blažene Djevice Marije se za blagdan sv. Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i Grada Pule priprema trodnevnicom koja je započela u petak, 30. lipnja 2017.