Blagdan Gospe Žalosne, u jednom istarskom svetištu posvećenom Gospi od Žalosti, u Murinama nedaleko Umaga, proslavljen je u subotu, 15. rujna svečanim misnim slavljem koje je ove godine predvodio vlč. Damir Štifanić, mladomisnik, župni vikar u Rovinju, uz koncelebraciju nekolicine svećenika iz dekanata.

Blagdan Gospe od Anđela, Porcijunkula, ili kako se u Pazinu uobičajeno naziva „Rim“, u četvrtak, 2. kolovoza  2018. godine, u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina proslavljena je svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, u suslavlju sa svećenicima iz okolnih župa.

U nedjelju, 8. srpnja 2018., godine svečano je u crkvi Svetog Josipa u Puli proslavljen spomen blažene Marije Propetog Isusa Petković. Taj se spomen u toj župi redovito slavi od izgradnje nove crkve, od 2004. godine.

Svečanom misnom poldanicom pulska Župa sv. Ivana Krstitelja proslavila je u nedjelju, 24. lipnja 2018., blagdan rođenja svog nebeskog zaštitnika, a ujedno i prvu obljetnicu posvete novoizgrađene crkve. Misno slavlje predvodio je o. Ivan Bradarić, rektor Nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.