Drugi dan Istarske priključne rute Marijanskog zavjeta za Domovinu započeo je u Svetvinčentu, rodnoj župi bl. Miroslava Bulešića.

Misno slavlje na oltaru blaženika predvodio je p. Tomislav Rukavina, isusovac iz Zagreba. On je u prigodnoj homiliji istaknuo kako Isus nije poslao učenike u svijet zbog činjenja dobra već prvenstveno kako bi navijestili Kraljevstvo nebesko, a sve ostalo je sredstvo. Istaknuo je da ne možemo raditi kompromis sa zlom, čemu smo često skloni. Onaj tko ne gleda na svoje grijehe, tko ne čisti svoju dušu, vrlo brzo počne gledati na tuđe grijehe. Stanje u kojem jesmo je ono u što mi vjerujemo, po onome što vjeruje po tome se čovjek i ponaša, i ne može postupiti suprotno onome što vjeruje, rekao je predslavitelj. Kad u čovjeka uđe istina koja to nije, lažna istina o Bogu, o svetome, o pobožnostima, on tada nekakvom silom drži stvari pod kontrolom, no to nije življenje radosti evanđelja.  Rađa se uvjerenje da se čovjek spašava svojim djelima, a to nije tako, jer Isus je Spasitelj svijeta. Potrebno je činiti iz uvjerenja, iz ljubavi, a ne iz prisile. Opasno je kada neko pogrešno uvjerenje postane naša 'istina'. I dobro i zlo ima utjecaj na nas, ljutnja širi kraljevstvo zla, opraštanje i ljubav šire Kraljevstvo nebesko, istaknuo je propovjednik.

Hodočasnici su nakon mise krenuli prema sjeveru te su u popodnevnim satima stigli u pazinski Franjevački samostan Pohođenja Marijina.

Najave i obavijesti

Nedjelja: 31 Svi 2020
Obavijest o Tečaju priprave za brak u mjesecu svibnju

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.