Utorak, 19 ožujka, 2024
Novosti

Misa zahvalnica za jesensku kampanju Inicijative „40 dana za život“

U nedjelju, 05.11.2017., u samostanu Sv. Franje u Puli održana je misa zahvalnica povodom završetka jesenske kampanje Inicijative „40 dana za život“. Misu je predvodio pavlin Euzebije iz Sv .Petra u Šumi u zajedništvu s domaćinima, fra Đurom Vuradinom i fra Nikicom Batistom. U pulskom ogranku Inicijative sudjelovalo je oko 100tinjak osoba. Molitveno bdjenje odvijalo se svakodnevno, kroz 40 dana, od 7 do 19 sati ispred OB Pula.

Pohod kipa Majke Božje Lurdske ispred OB Pula

U subotu, 30. rujna 2017. skupina molitelja sudionika jesenske kampanje Inicijative „40 dana za život“ dočekala je ispred OB Pula kip Majke Božje Lurdske kojeg su nacionalni tim i volonteri, mini busom Inicijative, na svom proputovanju senzibilizacije za važnost očuvanja života od začeća do prirodne, u sklopu jesenske kampanje pronijeli Hrvatskom i zaustavili se u svakom gradu sudioniku.

Time su željeli obilježiti 100-tu obljetnicu ukazanja Blažene Djevice Marije u Fatimi. To je bila ideja duhovnog savjetnika Inicijative patera Marka Glogovića već u prošloj kampanji. Krunu kojom smo okrunili Bezgrješno Srce Marijino osobno je blagoslovio papa Franjo. – rekla je, prigodom posjete Puli, Petra Tišljarić, nacionalna koordinatorica.

Mini bus Inicijative je nakon Pule otišao put Rijeke, a nakon toga u Karlovac gdje je održano predstavljanje knjige „40 dana za život“

Gradovi sudionici pred bolnicama u ovoj kampanji bili su: Bjelovar, Čakovec, Đakovo, Dubrovnik, Imotski, Knin, Karlovac, Koprivnica, Križevci, Metković, Nova Gradiška, Osijek, Požega, Pula, Rijeka, Sisak, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vukovar, Zadar i Zagreb. Molitvenu potporu pružili su
brojni samostani, mnoga manja mjesta te otoci Brač, Hvar, Vis, Korčula, Šolta.

 

 

 

Najave