Petak, 19 travnja, 2024
Hodočašća

Hodočašće djece u Karlovac

Kao nagradu za priznati rad i aktivno sudjelovanje u liturgijskom slavlju, aktivna djeca župa Sv.Jurja iz Starog Pazina i Sv.Lucije na Pazinskom polju, zajedno sa župnikom vlč.Željkom Zecom i voditeljicama uputili su se na hodočasnički izlet u Karlovac dana 3. lipnja 2017.

Svoj duhovni program u godini Sv.Josipa započeli smo prigodno u Nacionalnom svetištu Svetog Josipa u Karlovcu slijedeći moto Nacionalnog svetišta „Idite Josipu iz vikenda u vikend!“ Tako je u svetištu bilo više hodočasničkih skupina djece predvođenih svojim svećenicima, nastavnicima, vjeroučiteljima iz svih krajeva Hrvatske kako bi molili zagovor Zaštitnika Hrvatske da se oduševe za vjerske ideale. Dječji zbor Mali Sv.Jurja predvođeni voditeljicom Vesnom Drndić svoju su raspjevanu, mladenačku vjeru svjedočili animirajući Sv.Misu. Voditelj svetišta mons.Antun Sente u prigodnoj je homiliji na zanimljiv način djeci objasnio ulogu Sv.Josipa, važnost molitve i poniznog života po njegovom uzoru.

 Hodočasnički nas je put vodio dalje u Aquatiku, slatkovodni akvarij u kojem smo kroz povećalo pogledali vodeni svijet koji nas okružuje ispod površine u kojima pliva pet tisuća jedinki od stotinu vrsta riba iz hrvatskih rijeka. Jedinstvenim doživljajem podvodnog svijeta koji nam se tek naizgled činio dobro poznatim, osjetitili smo bogatstvo svake vodene kapi hrvatskih rijeka. Posjetili smo i znanstvenu knjižnicu u sklopu kompleksa, u kojoj smo imali predavanje o speleologiji od strane speleološkog društava grada Karlovca.

Malo slobodnog vremena proveli smo u igri, šetnji i osvježenju uz rijeku Koranu.

 Zabavni dio izleta upriličio je smiješan, uzbudljiv i lijepo animiran film Mali šef koji opisuje dolazak bebe u obitelj u očima sedmogodišnjaka Tima koji s novim bratom ne želi dijeliti roditeljsku ljubav. Taj animirani film pun je urnebesnih scena i dirljivih trenutaka, a promiče snažnu obiteljsku poruku i na kreativan način govori o ljubavi prema djeci.

U kasnim večernjim satima vratili smo se kućama sretni i zahvalni Bogu, roditeljima i svima onima koji su na bilo koji način omogućili ovaj prekrasno provedeni dan.

(N.L. / zupa-stari-pazin.com/)

Najave